Plzeň: Koupací jezírko v Škodalandu má nové brouzdaliště

18.07.2022 15:28 | Tisková zpráva

Oblíbené koupací jezírko, které se nachází ve sportovním areálu Škodaland, má nové brouzdaliště. To ocení zejména nejmenší návštěvníci. Brouzdaliště bylo vybudováno v letošním roce a splňuje veškeré předpisy.

Plzeň: Koupací jezírko v Škodalandu má nové brouzdaliště
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pro děti je tak zajištěna maximální bezpečnost a zcela jistě je potěší nový herní prvek – maják, který slouží jako skluzavka a zároveň kolem sebe rozstřikuje vodu pro osvěžení. „Dětská část s brouzdalištěm jezírku dlouhodobě chyběla a zejména rodiče po ní pro své ratolesti volali,“ řekl starosta centrálního městského obvodu David Procházka.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25317 lidí

„Brouzdaliště je určené pro děti do 5 let a je hluboké 10 až 38 centimetrů. Voda do něj teče přes samostatnou úpravnu tak, aby byla zajištěna její nejvyšší kvalita. Na rozdíl od koupacího jezírka je v brouzdališti umístěna protiskluzová bazénová fólie. Pro pohodlný vstup do jezírka vede z brouzdaliště velké schodiště,“ doplnil první místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Petr Baloun.

Celé koupací jezírko prošlo v uplynulých dvou letech komplexní rekonstrukcí. Její součástí bylo položení nové kvalitní rybniční fólie, byla rozšířena a rekonstruována litorální zóna jezírka, rekonstruována technologie filtrace a mnoho dalších drobných úprav. V jezírku jsou prováděny pravidelné rozbory vody prostřednictvím akreditované laboratoře a aktuální jakost vody je zveřejňována na vývěsce při vstupu do areálu jezírka a na webových stránkách Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje.

„Zcela unikátní, byť jednoduchý a pro jiný účel používaný systém, je instalace závlahových postřikovačů. První klíčovou funkcí tohoto umělého deště nad jezírkem je odrazování divokého ptactva, jehož přenocování na hladině jezírka byl dlouhodobý problém. Dalšími funkcemi jsou okysličování a ochlazování v létě přehřáté vody, které podporují správnou rovnováhu a kvalitu vody v jezírku,“ dodal místostarosta Petr Baloun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…