Plzeň: Město pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb

20.06.2022 12:59 | Tisková zpráva

Polovina června patřila v oblasti sociální politiky města Plzně čtyřem setkáním magistrátního odboru sociálních služeb s odbornou veřejností a krajskými partnery, na nichž nechyběli ani představitelé města – rezortní náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí Eliška Bartáková a náměstek primátora David Šlouf, do jehož gesce spadá i oblast dostupného bydlení a sociálního začleňování.

Plzeň: Město pracuje na nových akčních plánech rozvoje sociálních služeb
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Předmětem jednání každé ze čtyř platforem bylo vyhodnocení akčních plánů rozvoje sociálních služeb pro období 2021–2022 a nastavení priorit pro roky nadcházející. Poskytovatelé, zástupci města, krajského úřadu a spolupracujících institucí veřejné správy tak zapojením do pracovních skupin významným způsobem spoluvytváří budoucí podobu a směřování sociálních služeb v Plzni. Ve dvou dnech se jednání zúčastnilo na 160 panelistů.

„V složitém období, které klade extrémně vysoké nároky právě na oblast sociálních služeb, ať již v kontextu s pandemií nebo aktuálně s uprchlickou krizí, velmi oceňuji postoj a nasazení plzeňských organizací. Čím dál více se ukazuje, jak nezastupitelnou roli mají sociální služby v naší společnosti, a to nejen ve vypjatých časech, ale v každodenní setrvalé péči a pomoci potřebným. Těší mě zároveň, že město Plzeň prostřednictvím odboru sociálních služeb vnímají poskytovatelé jako spolehlivého partnera v oblasti rozvoje a zkvalitňování nabízených služeb,“ přiblížila náměstkyně Eliška Bartáková.

Jednání pracovních skupin, celý proces a navržená opatření, jsou základním stavebním kamenem tvorby strategických dokumentů, jejichž prostřednictvím dochází ke zvyšování dostupnosti a komfortu sociálních služeb na území města Plzně.

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

„Ačkoli na celou společnost nepříznivě dopadají ekonomické důsledky války na Ukrajině a existenčními obavami jsou stiženy i organizace poskytující právě sociální služby, město Plzeň je jim dlouhodobě, o to více v těchto dobách, stabilním partnerem. V období nejistoty, spojené s mimořádnými situacemi, o to více. Naším zájmem je proto udržet i nadále kvalitní síť sociálních služeb na území našeho města a společně hledat cesty k jejich spravedlivému odměňování za neskutečně náročnou činnost, která společností dosud není doceněna,“ dodal náměstek David Šlouf.

„Veškeré výstupy z jednání zmíněných týmů, soustředěných na zkvalitňování služeb pro seniory, zdravotně postižené a cizince, budou Odborem sociálních služeb Magistrátu města Plzně zpracovány do akčních plánů a po schválení v orgánech města zveřejněny na portálu ZDE. Oblast služeb pro osoby ohrožené sociálním vyloučením a sociálně vyloučené je od 1. října 2021 řešena Odborem dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně, v jehož gesci je i problematika sociálního bydlení, a s nímž v prostředí sociálních služeb v Plzni úzce spolupracujeme,“ doplnila Alena Hynková, vedoucí odboru sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…