Plzeň: Město rozdělí 1,2 milionu korun na technické vzdělávání na školách

14.03.2018 18:16

Město poskytne dotace na podporu aktivit k technickému vzdělávání plzeňským základním, středním školám i dalším organizacím. Pro rok 2018 celkem rozdělí 1,2 milionu korun 37 žadatelům. Dotaci ve výši 772 tisíc korun z rozpočtu města Plzně pro základní školy schválili radní na svém zasedání 22. února, přidělení příspěvku dalším subjektům schválili 8. března zastupitelé.

Plzeň: Město rozdělí 1,2 milionu korun na technické vzdělávání na školách
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Cílem tohoto dotačního programu je zvýšení zájmu žáků a studentů o studium na středních a vysokých školách s technickým zaměřením a příprava odpovídajícího množství kvalifikovaných pracovníků technických oborů,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. Tento dotační program vyhlásilo město Plzeň v roce 2004.

„Město rozdělí 23 základním školám a jedné mateřské škole, které jsou jeho příspěvkovými organizacemi, z rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně 775 tisíc korun, 425 tisíc korun pak dalším středním školám a organizacím,“ řekla vedoucí odboru Dagmar Škubalová.

Město přispěje mimo jiné Bolevecké základní škole na materiální vybavení technických kroužků a učeben praktických činností a na mzdové náklady pedagogů technických kroužků (52 tisíc korun), 20. základní škole na nákup stavebnice Merkur, pomůcky, ruční a strojní vybavení pro školní dílnu (47 tisíc korun) či 28. základní škole na zařízení školních dílen, nákup programovatelné stavebnice, vstupné a dopravu při exkurzích, poplatky za účastnické registrace v robotických soutěžích (49 tisíc korun).

Z dalších institucí dostane příspěvek například Střední odborné učiliště elektrotechnické Plzeň, a to na materiálové zajištění vzdělávacího programu pro žáky 2. stupně základních škol Elektrikář junior, vzdělávacího programu pro žáky 1. stupně základních škol Malý montér a vzdělávacího programu pro děti mateřských škol Kutílci (60 tisíc korun), Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara na materiálovou podporu dlouhodobých maturitních prací žáků, vybavení školních dílen a odborných učeben pro realizaci zejména zájmového technického vzdělávání (40 tisíc korun) či Církevní gymnázium na spotřební materiál, pomůcky, vybavení a mzdové náklady lektorů při pořádání letního fyzikálního tábora 2018, jehož záměrem je rozšíření zájmu žáků a studentů o technické vzdělávání a možnost fyzikálního bádání (56 tisíc korun).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…