Plzeň: Město vyhlásilo dotační programy v oblasti školství pro rok 2018

26.07.2017 21:18

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačních programů v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2018 Odborem školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně. Pro příští rok jsou vyhlášeny celkem čtyři dotační programy, které vycházejí z koncepčních materiálů města.

Plzeň: Město vyhlásilo dotační programy v oblasti školství pro rok 2018
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„V letošním roce jsme vyhlásili dotační programy na podporu primární prevence rizikového chování, podporu tělovýchovných aktivit, podporu aktivit k technickému vzdělávání a program na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže v oblasti výchovy a vzdělávání.

Cílem vyhlášených dotací je podpořit vybrané okruhy výchovných, vzdělávacích a volnočasových aktivit dětí a mládeže,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. Cílem dotačního programu na podporu primární prevence rizikového chování je prevence rizikového chování ve školách spočívající v předcházení rizikovým jevům v chování žáků jako je záškoláctví, šikana, krizové situace spojené s násilím, kriminalita, ale i problémy s příjmem potravy, užíváním návykových látek. Předmětem poskytované podpory bude využití programů specifické primární prevence rizikového chování neziskových organizací, zajištění besed a projektů pro žáky nebo zajištění seminářů vhodných zejména pro celé učitelské sbory týkající se primární prevence rizikového chování. Maximální výše dotace činí 50 tisíc korun.

Podpora tělovýchovných aktivit spočívá v podpoře zájmu žáků o pravidelnou sportovní činnost, motivovat žáky k aktivnímu přístupu, podporovat pořádání tělovýchovných soutěží pro žáky a prostřednictvím těchto aktivit chránit děti před negativními společenskými jevy. Podpořené projekty by měly být zaměřené na využití sportovních zařízení při základních školách zřizovaných městem Plzní, pro organizace celoškolních soutěží, sportovních olympiád, sportovních dnů, činnost sportovně zaměřených kroužků či rozvoj pohybových aktivit nad rámec běžné výuky. Maximální výše dotace v jednotlivém případě je 50 tisíc korun.

Cílem podpory aktivit k technickému vzdělávání je navázat na tradice světového významu průmyslové výroby v západočeské metropoli, zvýšit zájem žáků o studium technických oborů, motivovat žáky ke studiu řemeslných oborů a připravit odpovídající počet kvalifikovaných pracovníků technických oborů podporou motivačních projektů zaměřených na technické vzdělávání a podporu manuální zručnosti žáků, zde maximální výše dotace činí sto tisíc korun.

Cílem dotačního programu na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže je podpora realizace vzdělávacích a výchovných projektů v rámci volnočasových aktivit dětí a mládeže jako primární prevence rizikového chování, může se jednat o celoroční projekty i jednorázové akce. Maximální výše dotace v jednotlivém případě je 50 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…