Plzeň: Město začne podporovat od roku 2020 atletickou akademii

31.12.2019 15:36

Město Plzeň přijalo závazné podmínky pro zařazení mezi akademie, podporované z městského rozpočtu. Nově tak začne od roku 2020 podporovat atletickou akademii.

Plzeň: Město začne podporovat od roku 2020 atletickou akademii
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Město Plzeň v současné době podporuje pět sportovních akademií, a to fotbalovou, hokejovou, tenisovou, házenkářskou a triatlonovou, od roku 2020 k nim přibude i akademie atletická. Jsem velmi rád, že se město Plzeň koncepčně a dlouhodobě zabývá výchovou mladých talentů,“ uvedl první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký.

Mezi schválenými podmínkami jsou obecné zásady pro činnost akademie, nutnost schválené metodiky tréninkového procesu nebo požadavky v oblasti regenerace a rehabilitace pro sportovce. „Podmínky vznikly z toho důvodu, abychom všem stanovili jasná pravidla včetně požadavků na koncepční práci s mládeží. Zároveň se díky jim zlepšuje kontrolní činnost ze strany města,“ dodal vedoucí odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc.

Podmínky schválila Rada města Plzně dne 9. 12. 2019 usnesením č. 1259. Jsou povinné pro všechny subjekty, které čerpají dotaci z rozpočtu města Plzně v kapitole sportovní akademie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…