Plzeň: Město začne podporovat od roku 2020 atletickou akademii

31.12.2019 15:36

Město Plzeň přijalo závazné podmínky pro zařazení mezi akademie, podporované z městského rozpočtu. Nově tak začne od roku 2020 podporovat atletickou akademii.

Plzeň: Město začne podporovat od roku 2020 atletickou akademii
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Město Plzeň v současné době podporuje pět sportovních akademií, a to fotbalovou, hokejovou, tenisovou, házenkářskou a triatlonovou, od roku 2020 k nim přibude i akademie atletická. Jsem velmi rád, že se město Plzeň koncepčně a dlouhodobě zabývá výchovou mladých talentů,“ uvedl první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký.

Mezi schválenými podmínkami jsou obecné zásady pro činnost akademie, nutnost schválené metodiky tréninkového procesu nebo požadavky v oblasti regenerace a rehabilitace pro sportovce. „Podmínky vznikly z toho důvodu, abychom všem stanovili jasná pravidla včetně požadavků na koncepční práci s mládeží. Zároveň se díky jim zlepšuje kontrolní činnost ze strany města,“ dodal vedoucí odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc.

Podmínky schválila Rada města Plzně dne 9. 12. 2019 usnesením č. 1259. Jsou povinné pro všechny subjekty, které čerpají dotaci z rozpočtu města Plzně v kapitole sportovní akademie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…