Plzeň: Městské dopravní podniky mají novou edukační kampaň

04.11.2021 16:43 | Tisková zpráva

Plzeňské městské dopravní podniky představily originální zpracování Desatera skvělého cestujícího, tedy zásad a pravidel chování v prostředcích městské hromadné dopravy (MHD). Jak správně cestovat, ukazuje lidem Karkulka, Smolíček nebo Bystrozraký.

Plzeň: Městské dopravní podniky mají novou edukační kampaň
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Primárně jsou vtipné ilustrace připraveny pro děti, ponaučení z nich si ale mohou vzít i dospělí. V takzvaném Desateru se objevuje deset klasických pohádek a deset nešvarů, se kterými se mohou lidé při cestování ve vozech MHD setkat. Právě v tramvajích, trolejbusech a autobusech najdou cestující všechny vtipné ilustrace, postupně je plzeňský dopravní podnik zveřejňuje i na svém facebookovém profilu PMDP, a. s (ZDE).

kampaň

Autorem komiksového Desatera je ilustrátor, spisovatel a scénárista Vojtěch Jurík, který tvoří pod pseudonymem Vhrsti a je autorem mnoha komiksů a knížek pro děti. V minulosti již s PMDP spolupracoval, vytvořil pro dopravní podnik pexeso, komiksy pro děti nebo se podílel na kampani Máte Hromadu Důvodů.

S novou kampaní se mohou lidé využívající veřejnou dopravu setkat v šesti českých městech. Kromě Plzně jsou to Karlovy Vary, Hradec Králové, Pardubice, Ústí nad Labem a Olomouc. Na vzniku nové poučné kampaně se šestice dopravních podniků domluvila v rámci společných aktivit, které vznikají při Sdružení dopravních podniků České republiky. Cílem kampaně je pomocí humorných komiksových obrázků připomenout základní body z přepravního řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob