Plzeň: Městský ústav sociálních služeb získal zdarma tablety

19.04.2020 14:49

Společnost O2 Czech Republic, a. s., darovala Městskému ústavu sociálních služeb v Plzni sadu tabletů. Díky nim mohou senioři najít rozptýlení a vidět se svými rodinami v době, kdy nejsou v zařízení kvůli možné nákaze onemocněním covid-19 povoleny návštěvy.

Plzeň: Městský ústav sociálních služeb získal zdarma tablety
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Děkujeme mnohokrát všem, kteří nám v této nelehké době jakýmkoli způsobem pomáhají, v tomto případě společnosti O2 Czech Republic, a. s. Darované tablety využijeme na našich pobytových zařízeních sociálních služeb,“ uvedl Vladimír Chuchler, ředitel Městského ústavu sociální služeb v Plzni. Podle něj je spojení s blízkými velmi důležité pro psychickou pohodu klientů.

Video hovory zprostředkovávali zaměstnanci zařízení klientům již dříve prostřednictvím mobilních telefonů. I když využívali telefony s poměrně velkým displejem, měli i tak někteří z uživatelů problém na něm své blízké vidět. Displej tabletu je podstatně větší, takže spojení s rodinou pro ně bude nyní mnohem komfortnější.

Tablety byly do Městského ústavu sociálních služeb v Plzni předány v pátek 9. dubna. S jejich obsluhou pomohou klientům zaměstnanci zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …