Plzeň: Mikrogranty jsou určeny pro výstavy, koncerty nebo autorské čtení

13.07.2022 13:57 | Tisková zpráva

Z průběžného dotačního programu v oblasti kultury, kterým Plzeň podporuje kulturní a umělecké dění ve městě již několik let, rozdělili letos zastupitelé první finanční příspěvky. Na zasedání 20. června 2022 schválili žádosti několika subjektů, které v rámci programu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 o dotaci požádaly.

Plzeň: Mikrogranty jsou určeny pro výstavy, koncerty nebo autorské čtení
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Z první uzávěrky přijímaných žádostí schválili zastupitelé podporu pro 11 projektů v celkové výši 168 tisíc korun. Jsou mezi nimi výstavy, koncerty nebo soutěž v autorském čtení. Druhý termín uzávěrky žádostí byl 23. května, těmi se budou zastupitelé zabývat na svém dalším zasedání. Organizátoři akcí mohou žádat o dotaci ještě v dalších termínech, ale pouze do vyčerpání alokovaných finančních prostředků,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Konkrétně město Plzeň podpoří výstavní činnost umělců v roce 2022 a výstavu výtvarných prací v Galerii THAMBOS, výstavu Afrika středoškolského klubu při gymnáziu na Mikulášském náměstí, koncert v rámci Festivalu Jakuba Jana Ryby 2022, Hudební minifestival 15. ZŠ v Plzni, Divadelní květen, Sedmero požehnání, koncert ke Světovému dni zraku 2022, Víkend s amatérským divadlem, soutěž autorského čtení 15 minut slávy a Plzeňské jaro s klasikou.

Mikrogranty města Plzně pomáhají během roku oživit kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, podpora kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekty musejí směřovat k veřejné prezentaci. Maximální možná finanční podpora je stanovena do výše 30 000 Kč (včetně).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…