Plzeň: Nadace Briana LaVioletta vyhlásila Čestné stipendium generála Pattona na rok 2022

18.01.2022 8:38 | Tisková zpráva

Nadace Briana LaVioletta vyhlásila 11. ročník Čestného stipendia generála Pattona na rok 2022. Uzávěrka pro podání přihlášky je 28. února 2022. Čestné stipendium je uděleno jednomu z absolventů středních plzeňských škol, který se rozhodl pro veřejnou službu nebo humanitární práci.

Plzeň: Nadace Briana LaVioletta vyhlásila Čestné stipendium generála Pattona na rok 2022
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Podmínkou je, aby uchazeč složil maturitní zkoušku na některé z plzeňských škol v roce 2021, anebo se připravoval na složení maturitní zkoušky v roce 2022. Současně musí mít záměr dále studovat, získat praxi nebo pracovat v některé z těchto oblastí: armáda, bezpečnostní složky, požární ochrana, výuka, zdravotnictví, sociální služby, humanitární práce, církevní služba nebo jiné veřejné služby.

Pro přijetí žádosti je nutné vyplnit elektronickou přihlášku, e-mailem odeslat úvahu a další materiály (kopie vysvědčení, případné potvrzení o přijetí do dalšího stupně vzdělávání, jméno dvou osob, které můžou poskytnout o žadateli informace), a to do 28. února 2022.

Důležitým předpokladem pro udělení stipendia je školní prospěch, ale existují i další předpoklady, zejména hodnoty uchazeče, které hrají v procesu výběru roli. Mezi tyto hodnoty patří například: čest, odevzdání se druhým, snaha udělat svět lepším místem k životu, nezištnost, obětování se, ochota naplno se věnovat dobré věci.

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

Nositel stipendia získá 1 000 amerických dolarů a medaili stipendia.

Čestné stipendium generála George S. Pattona bylo založeno 6. května 2010 během oslav 65. výročí osvobození města Plzně 3. armádou generála Pattona. Každý rok je uděleno stipendium jménem a na památku jednoho z padlých amerických nebo spojeneckých válečných hrdinů.

Podrobné informace jsou zveřejněny na webových stránkách Čestného stipendia generála George S. Pattona ZDE.

Cílem Nadace Briana LaVioletta a sponzorů stipendia je pomoci těm, kteří touží přispívat společnosti, ve které žijí, a umožnit jim naplnit si své sny a plány.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …