Plzeň: Nová kavárna a rodinná interaktivní expozice vznikají v Depo2015

21.01.2022 11:07 | Tisková zpráva

Kreativní zóna DEPO2015 využila začátek roku 2022 ke stavebním úpravám i k přípravě další výstavy. Do nového kabátu se oblékne kavárna, která kromě zrenovovaného prostředí a vybavení nabídne od března i obměněný sortiment.

Plzeň: Nová kavárna a rodinná interaktivní expozice vznikají v Depo2015
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„V lednu jsme začali v kavárně vrtat, mlátit, malovat a přestavovat, aby si u nás už v březnu mohli návštěvníci dát nejen kávu, ale vybrat si i z cela nové nabídky. Kavárnu chceme otevřít nejen v novém designu, ale i s novým jménem a přístupem,“ přiblížila manažerka marketingu DEPO2015 Lucie Kaslová.

V průběhu ledna a února připravuje tým i novou interaktivní expozici Vzhůru do oblak, která se, stejně jako doposud nejúspěšnější výstava v historii DEPO2015 Tajuplný svět, zaměří na rodinu. „Nová rodinná interaktivní expozice nás provede fascinující cestou touhy lidstva po létání a umožní nám doslova rozpřáhnout ruce a vystoupat vzhůru k oblakům,“ řekla Lucie Kaslová. Otevření se plánuje na pátek 18. března, výstava potrvá do konce srpna.

I přes započaté práce pokračuje rodinná úniková hra Zdrhni bábě! Dostat se z perníkové chaloupky dřív, než se do ní vrátí ježibaba, je možné do 27. února. Denně je také možné vyrazit na stopovací hru Industriální stezka, která vede celým areálem bývalého depa dopravních podniků a přenese velké i malé cestovatele v čase o 150 let zpět. Během této mise je potřeba splnit mnoho záludných úkolů a získat tajný kód ke stroji času, který vezme hráče zpět do současnosti. Stopovací hra je zdarma a je možné si ji projít kdykoli během otevírací doby areálu od 10 do 18 hodin.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Do konce února potrvá v lednu zahájená výstava Krajinoskop. „Prostřednictvím umění chceme poukázat na realitu a závažnost probíhající změny klimatu a jejích dopadů. Myšlenka, která stála za vznikem Krajinoskopu, je popsat prudké změny, které můžeme pozorovat v našem okolí okem mladého umělce. Ať už jde o výstavbu hotelu na místě, kde stál hluboký les, nebo dopady dlouhého sucha, rychlost, se kterou se naše životní prostředí proměňuje, pozoruje každý člověk na této planetě,“ uvedl Jakub Zelený z organizace Člověk v tísni, která výstavu pořádá. Osobitá díla reflektující téma změny klimatu připravili čtyři mladí umělci – Eliška Podzimková, Anna Niklová, Anna Borovičková Ročková a Petr Hricko. Výstava je zdarma k vidění v Tržnici DEPO.

Do 27. ledna je prodloužena výstava Quattro formi REFRESH v prostorách Truhlárny a Rampy. Nová díla Veroniky Drahotové, Jitky Nesnídalové, Nikoly Semotánové a Evy Vlčkové prozrazují již svým názvem, že jde o čtyři umělecké individuality, které ovšem i přes rozdílnost forem vyjádření spojuje experiment a humor. Výstavu na začátku února vystřídá přehlídka klauzurních prací studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Podrobnosti k programu včetně aktuálních informací jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…