Plzeň: Olympiáda a Víkend otevřených zahrad oživí Jiráskovo náměstí

09.06.2022 9:18 | Tisková zpráva

Jiráskovo náměstí v Plzni na Slovanech ožije tento týden dvěma událostmi. Ve čtvrtek 9. června si mohou malí i velcí zacvičit na akci Olympiáda na Jiráskově náměstí a o víkendu 11. a 12. června zvou Masarykova základní škola Plzeň a Klášter dominikánů na Víkend otevřených zahrad.

Plzeň: Olympiáda a Víkend otevřených zahrad oživí Jiráskovo náměstí
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Olympiáda na Jiráskově náměstí

Ve čtvrtek 9. června se na Jiráskově náměstí koná od 14 hodin druhý ročník sportovně-zábavného odpoledne k blížícímu se konci školního roku, které slibuje zajímavý program pro děti, mladistvé i dospělé. Čeká je sportovní dráha plná překážek nazvaná Přežij Jiráskáč, bosá stezka Vítkův chodník, nízké lanové překážky, střelba z praku, pavoučí provazová dráha nebo jízda na koloběžkách po dráze zručnosti i vlastní ose. Chybět nebudou ani šipky, kanjam (hra s létajícím diskem), giant a balanční hry. Pro nejmenší bude připravené malování na obličej, třpytivé a dočasné tetování, tvořivé dílničky pro děti i pískované obrázky.

Víkend otevřených zahrad na Jiráskově náměstí

Víkend otevřených zahrad na Jiráskově náměstí připravila Masarykova základní škola Plzeň společně s Klášterem dominikánů na sobotu a neděli 11. a 12. června. Akce zavede návštěvníky do zahrady dominikánského kláštera. Program začne v sobotu v 9:15 hodin slavnostním vyhlášením vítězů fotografické soutěže, po němž bude následovat koncert pěveckého sboru Masarykovy základní školy Beránci. Od 14 hodin se můžete vydat na komentovanou prohlídku zahrady s členem dominikánského řádu Alvarezem Kodedou. Na neděli je připravená oblíbená komentovaná prohlídka zahrady se Zdeňkou Chocholouškovou. Chybět nebude ani doprovodný program – pracovní dílna o proměně zahrady Nadace Proměny Karla Komárka, ukázky výroby bylinné kosmetiky nebo kreativní dílna školní družiny Masarykovy základní školy. Atmosféru dotvoří bylinná čajovna HerBio a zpestří ji prodej bylin a léčivých rostlin z Kotvičníkové farmy. V sobotu bude zahrada otevřena od 9 do 17 hodin, v neděli od 10 do 16 hodin.

Na obou akcích se podílí také Nadace Proměny Karla Komárka, která podpořila obnovu Jiráskova náměstí a klášterní zahrady grantem ve výši 25 milionů korun.

Hned na začátku měsíce v sobotu 4. června se konal na Jiráskově náměstí výjimečný prolog 34. ročníku Skupovy Plzně s názvem Loutkové Slovany – Trnkovo předměstí Skupovy Plzně. Celodenní program pro rodiny s dětmi, který byl zdarma, si užily tisíce lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…