Plzeň: Oprava Francouzské ulice se posouvá

16.03.2020 12:20

Správa veřejného statku města Plzně musí posunout termín rekonstrukce Francouzské ulice, která měla začít dnes, v pondělí 16. března 2020. Důvodem jsou omezení v souvislosti s šířením koronaviru, který způsobuje onemocnění Covid-19. Provoz ve Francouzské ulici se nijak neomezuje.

Plzeň: Oprava Francouzské ulice se posouvá
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Komunikace ve Francouzské se musí opravit kvůli prodloužení životnosti konstrukce vozovky. Vrchní asfaltová vrstva je vlivem provozního opotřebení poškozená a vykazuje množství prasklin různého rozsahu. Její výměnou se zamezí degradaci dalších konstrukčních vrstev vozovky.

Výměna vrstvy vozovky se uskuteční v úseku Částkova – Slovanská alej včetně napojení ulic Krejčíkova, Strnadova a Čapkovo náměstí. Součástí stavby jsou i lokální stavební úpravy dělícího ostrůvku a dlážděných vodících linek.

Rekonstrukci zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně. Stavba vyjde přibližně na tři miliony korun, provádět ji bude firma EUROVIA CS, a.s.

Město Plzeň bude včas informovat o novém termínu opravy Francouzské ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…