Plzeň: Plzeňská filharmonie odehrála v Německu Disney koncert

12.01.2024 13:33 | Tisková zpráva

První týden v lednu koncertovala Plzeňská filharmonie v Mnichově, kde odehrála několik koncertů The Sound of Hans Zimmer & John Williams a The Sound of Magic (Disney koncert). Několikadenní sérii koncertů pak zakončila v neděli 7. ledna ve Stuttgartu. Všechny koncerty dirigoval Gottfried Rabl.

Plzeň: Plzeňská filharmonie odehrála v Německu Disney koncert
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

O nadcházejícím víkendu vyráží plzeňští hudebníci opět do Mnichova, publiku ale tentokrát zahrají hudbu z Jamese Bonda pod taktovkou šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho.

Plzeňská filharmonie, dříve Plzeňský rozhlasový orchestr, je těleso s pevnou tradicí a renomé. Řadí se mezi orchestry žádané na jevištích České republiky i koncertních sálů zahraničí, jakými jsou například Gasteig v Mnichově, Liederhalle ve Stuttgartu, Alte Oper ve Frankfurtu, Brucknerhaus v Linci, Mercedes-Benz Arena v Berlíně, Kulturpalast v Drážďanech, Konzerthaus a Stadthalle ve Vídni, Tonhalle v Zürichu nebo Rudolfinum a O2 aréna v Praze.

Orchestr podniká mnohá turné, pravidelně vystupuje na prestižních pódiích Evropy, Japonska a USA, účastní se významných festivalů (Engadin Festival ve Švýcarsku, Weilburger Schlosskonzerte, Elbenwald Festival v Německu), v září 2022 uspěl na festivalu Dvořákova Praha s vlastním pořadem Dvořák cestovatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…