Plzeň: Po stopách plzeňských odbojářů. Post Bellum zve na sérii procházek

23.04.2022 8:35 | Tisková zpráva

Sérii procházek po Plzni, které připomenou místa spojená s plzeňskou odbojovou činností během druhé světové války, připravila organizace Post Bellum. Ta provozuje sbírku vzpomínek Paměť národa, kromě toho se ale věnuje i vzdělávání – a také pořádá akce pro veřejnost.

Plzeň: Po stopách plzeňských odbojářů. Post Bellum zve na sérii procházek
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„První vycházky série Za plzeňským odbojem jsme přichystali na úterky 26. dubna a 3. května, následovat bude dohromady deset termínů v květnu a červnu,“ uvedl Jiří Kunc, ředitel plzeňské pobočky Paměti národa, a doplnil: „Chceme, aby byly procházky přístupné pro každého – okruh sice trvá hodinu a půl, vede širším centrem města, místy, kde se odboji nejlépe dařilo. Trasa se ale dá bez problémů ujet i třeba s kočárkem anebo na vozíku.“

Kapacita procházek je omezená. Je nutné si předem zakoupit vstupenku prostřednictvím portálu GoOut. Děti do šesti let mají procházku zdarma, do 12 let za 50 korun a základní vstupné je 100 korun. Průvodcem po plzeňském odboji a místy s ním spojenými je pedagog a dokumentarista Paměti národa Vít Oliberius. Sraz je vždy v 17:30 hodin u České pošty v Solní ulici v Plzni. Vypsané termíny na procházky jsou prozatím na 26. dubna, 3., 7. a 24. května, 7. a 28. června.

Paměť národa chce do budoucna nabídku podobných aktivit dále rozšiřovat. „Tento konkrétní ročník a příprava prvního okruhu byla podpořena z grantového programu Plzeňského Prazdroje. Chceme ale, aby se nabídka procházek, při kterých je možné město poznat blíže a detailněji, mohla dále rozšiřovat. Osobně bych si přál například procházku Plzní devadesátkovou, to je téma, které aktuálně velmi rezonuje. A zároveň bychom chtěli rozšířit aktivity i do dalších měst v kraji,“ dodal Jiří Kunc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …