Plzeň: Podél trati ve Skvrňanech vznikne nová cyklostezka

25.12.2017 11:49

Plzeň, zastoupená třetím městským obvodem, získá dotaci na akci nazvanou Cyklostezka podél trati ČD, Lábkova. Podporu ve výši 2,623 milionu korun poskytne Plzeňský kraj, cyklostezka se bude budovat v roce 2018.

Plzeň: Podél trati ve Skvrňanech vznikne nová cyklostezka
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Uzavření smlouvy o poskytnutí účelové dotace mezi krajem a městem schválila Rada města Plzně. Nová městská cyklostezka se stane propojkou dvou úseků stávajících cyklostezek, které se nacházejí v Plzni – Skvrňanech. Realizace přispěje ke zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů v dané lokalitě, protože v současnosti jsou lidé nuceni vstupovat do vozovky, kde je provoz motorových vozidel. Dotaci kraj poskytne z rozpočtové oblasti Doprava - Budování cyklostezek a cyklotras.

„Předpokládané celkové náklady na stavební realizaci projektu se očekávají ve výši 3,28 milionu korun včetně DPH. Požadovaná částka 2,623 milionu korun představuje 80 procent z celkových nákladů stavební realizace, zbývajících 20 procent uhradí třetí městský obvod ze svých zdrojů,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Stezka je řešena na pozemcích města Plzně a to v krátkém a v dlouhém úseku. Krátký úsek vznikne na místě stávajícího chodníku. Dlouhý úsek je navržen na úkor stávající zeleně a na úkor vjezdu na parkoviště ze stávající točky autobusu. Tento vjezd na parkoviště bude zrušen s tím, že dva ostatní vjezdy na parkoviště budou dostatečné. Význam budoucí cyklostezky je dán i její provázaností s cyklotrasou 37, která je součástí mezinárodní Panevropské cyklotrasy Paříž – Norimberk – Praha a je nejvýznamnější cykloturistickou tepnou Plzeňského kraje.

Projekt je připraven k realizaci, na akci je vydáno pravomocné stavební povolení. Realizace akce by měla proběhnout v roce 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…