Plzeň: Přechody pro pěší na Americké u Wilsonova mostu a u Pařížské jsou bezpečnější

25.12.2022 14:31 | Tisková zpráva

Správa veřejného statku města Plzně zvýraznila dva přechody na městské obchodní Americké třídě tak, aby si jich řidiči lépe všimli. Mají zvýšit bezpečnost chodců nejen v zimních měsících.

Plzeň: Přechody pro pěší na Americké u Wilsonova mostu a u Pařížské jsou bezpečnější
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Americká třída je z hlediska pohybu chodců jednou z nejfrekventovanějších ulic v Plzni a přechody jsou pro chodce důležité. Zejména v zimních měsících, kdy je dříve tma, musejí být řidiči pozornější. Přechod u Pařížské ulice a u Wilsonova mostu, kde se pohybuje hodně vozidel MHD a mnohá auta odbočují, se dočkal zvýraznění tzv. zebry. Bílé pruhy jsou nyní rámovány červeným polem, aby byly již z dálky lépe zřetelné a snížilo se riziko ohrožení chodců.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Na obou přechodech jsou i podle Policie ČR dobré rozhledové podmínky, parkující vozidla totiž parkují v parkovacích zálivech souběžně s komunikací. Zálivy končí několik metrů před přechodem, což přispívá ke zlepšení rozhledových podmínek mezi chodci a vozidly, která se blíží k přechodu.

Na křižovatce Americká – Pařížská se stala na podzim 2021 dopravní nehoda s následkem úmrtí, řidič vozidla srazil chodkyni na přechodu. I proto město hledalo způsob, jak křižovatku upravit, aby byla bezpečnější.

Úpravu připravil Úsek dopravního inženýrství Správy veřejného statku města Plzně, nástřik zvýrazněných přechodů realizovala firma Silba s. r. o. Úprava stála 16 880 korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…