Plzeň: Primátor Martin Baxa a náměstek Michal Vozobule zavítali do sociálních zařízení

03.01.2019 8:37

Celkem sedm organizací působících v sociálních službách na území Plzně navštívili ve středu 2. ledna primátor města Martin Baxa a jeho náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Plzeň: Primátor Martin Baxa a náměstek Michal Vozobule zavítali do sociálních zařízení
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ti poděkovali vedení a zaměstnancům organizací, popovídali si s klienty, seznámili se s poskytovanými službami a předali dárky v hodnotě pěti tisíc korun pro každé zařízení. Před Vánocemi navštívili sociální zařízení náměstkyně Eliška Bartáková, radní David Šlouf a radní Martin Zrzavecký. Město Plzeň v rámci tzv. Spanilé jízdy věnovalo organizacím poskytujícím sociální služby dary v celkové výši 110 tisíc korun.

Primátor Martin Baxa navštívil stacionář Jitřenka v Doubravce, Domov sv. Jiří Městské charity Plzeň a Domovinku. „Návštěvy plzeňských sociálních zařízení jsou příležitostí poděkovat jménem města Plzně všem zaměstnancům, kteří toto náročné povolání vykonávají a na něž jsme patřičně hrdí,“ uvedl při návštěvě Jitřenky Martin Baxa a doplnil: „Do zdejšího zařízení jezdím pravidelně již od roku 2010, pouze jednou jsem nemohl přijet. Město jako dar Jitřence zakoupilo vyřezávací strojek pro ergoterapii.“ Klienti si také připravili vystoupení, jež představilo průřez slavných písní od vzniku samostatného Československa až po současnost. Domov pro seniory sv. Jiří za poskytnuté finance nakoupí podklady pro obraz sv. Jiří s drakem, jenž se svými rozměry 2 x 2,5 metru bude dominantou tamní jídelny. Domovinka díky nové dělící stěně, zrcadlu a hodin zvelebí společné prostory zařízení.

„Při své první návštěvě sociálních zařízení jsem zavítal do Domova se zvláštním režimem Petrklíč, kam jsme jako dárek přivezli laminovačku, vysoušeč vlasů, tavné pistole a tempery. Azylový dům MáTa pro rodinu je zařízení poskytující přechodné ubytování dospělým a jejich dětem v nepříznivé situaci. Zde dostali děti dřevěný domek na zahradu. Dále jsem navštívil Domov sv. Aloise, kde si přáli odšťavňovače a Domovu se zvláštním režimem Sněženka jsme zakoupili terapeutickou panenku, hru Tactilo a molitanové míčky na míčkování,“ přiblížil svoji návštěvu plzeňských zařízení náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Náměstkyně Eliška Bartáková se seznámila v prosinci s Dětským centrem Plzeň na Vinicích, kam od města přivezla dětem dárky. Dále navštívila Domov se zvláštním režimem Čtyřlístek Městského ústavu sociálních služeb v Plzni, zařízení Senior rezidence Terasy a Domov sv. Zdislavy, azylový dům Městské charity v Plzni.

Radní David Šlouf předal jako dar Diecézní charitě Plzeň pračku pro účely humanitárního skladu. Ten si v areálu v Cukrovarské ulici prohlédl za doprovodu emeritního biskupa plzeňského Františka Radkovského i potravinovou banku a seznámil se s terénní krizovou službou, kterou charita zajišťuje. Dále si prohlédl i zařízení Městského ústavu sociálních služeb v Plzni Nováček pro osoby se zdravotním postižením, stejně tak navštívil i denní stacionář Človíček a charitní Domov sv. Františka.

Radní Martin Zrzavecký navštívil zařízení Městské charity Plzeň – Domov sv. Zity. Tam předal seniorům dary, které si přáli. Zavítal i do Domova sv. Alžběty a také do zařízení v Železniční ulici Naděje. Z poskytnutých financí zakoupilo centrum vánoční dárky pro tamní děti. Poslední návštěvou bylo Salesiánské středisko mládeže – Vzducholoď.

Město Plzeň poskytuje na sociální služby zhruba čtyři procenta městského rozpočtu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…