Plzeň: Průvod Vendelín vyjde v úterý 6. září do ulic se šťastným číslem sedm

04.09.2022 18:05 | Tisková zpráva

Divadlo J. K. Tyla (DJKT) v Plzni po covidové pauze zve všechny kulturní a divadelní příznivce, aby se v úterý 6. září připojili k Průvodu Vendelín, který posedmé symbolicky otevře novou divadelní sezonu v Plzni a Plzeňském kraji.

Plzeň: Průvod Vendelín vyjde v úterý 6. září do ulic se šťastným číslem sedm
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Průvod vyjde stejně jako v minulých letech v 16 hodin z Mlýnské strouhy a přes sadový okruh dojde k Velkému divadlu. Zde bude od 16:30 hodin připraven hodinový program v podání všech uměleckých souborů DJKT a malá divadelní stezka s úkoly pro děti, které si za jejich splnění odnesou malé dárky.

„Srdečně zvu všechny milovníky divadla, umění a kultury vůbec, aby společně s námi přivítali novou divadelní sezonu. Kdo bude chtít, může přijít v kostýmu a vnést tak do Průvodu Vendelín více barev, radosti a energie,“ vybídl k účasti ředitel divadla Martin Otava. „Program u Velkého divadla nabídne ukázky z připravovaných premiér, například z muzikálu Kozí válka, i nejoblíbenějších titulů, jako je Netopýr či Prodaná nevěsta,“ doplnil.

plzeň

První ročník průvodu se uskutečnil v roce 2014 a jméno získal po významné osobnosti plzeňské kultury – Vendelínu Budilovi, který v roce 1902 stál u otevření Velkého divadla a jako jeho ředitel zde působil deset let. Proto účastníci s sebou nesou v čele průvodu trojrozměrnou podobiznu Vendelína Budila stylizovanou podle jeho nejslavnější role – Krále Leara, kterou Budil jako herec nastudoval celkem třikrát. V čele průvodu letos jako Vendelín Budil vystoupí herec Josef Nechutný, který tak přebírá štafetu po bývalém kolegovi Janu Holíkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…