Plzeň: Rekonstrukce mostu Generála Pattona postoupí do další fáze

07.11.2017 17:31

Od pondělí 13. listopadu 2017 dojde k obnovení dvoukolejného provozu tramvají na mostě Generála Pattona (linky číslo 1 a 4). V souvislosti s obnovením provozu dojde ke změnám jízdních řádů na všech tramvajových linkách.

Plzeň: Rekonstrukce mostu Generála Pattona postoupí do další fáze
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Linka číslo 2 se navrací od pondělí 13. listopadu ve směru na Světovar do centrální zastávky sady Pětatřicátníků. V rámci změn také dojde k drobným úpravám jízdních dob v úsecích z Košutky k Zoologické zahradě a ve směru z Anglického nábřeží na Mikulášské náměstí. Rozsah provozu se navrací do své původní podoby před omezením provozu na jednokolejný provoz.

Rozsáhlé práce na rekonstrukci mostu Generála Pattona začaly dne 8. března 2017. Most je součástí extrémně zatížené hlavní dopravní tepny v centru Plzně a převádí silnici I/20 a tramvajovou trať přes řeku Mži. Výstavba se uskuteční ve dvou základních etapách, v každé bude opravena jedna nosná konstrukce.

Ukončení 1. fáze je plánováno do 11. prosince 2017, celý most má být kompletně opraven do června 2019. Náklady na stavbu jdou ze státního rozpočtu a představují řádově 138 milionů korun (bez DPH). Zajišťuje je Ředitelství silnic a dálnic České republiky ve spolupráci se statutárním městem Plzeň. Další informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…