Plzeň: Rozsvěcení vánočního stromu omezí dopravu v centru

02.12.2017 17:58

Z důvodu slavnostního rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky v neděli 3. prosince bude náměstí Republiky uzavřeno pro veškerou automobilovou dopravu od 15 do 19 hodin, ve stejném čase dojde též k odklonu linek číslo 20 a 33.

Plzeň: Rozsvěcení vánočního stromu omezí dopravu v centru
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Daná bezpečnostní opatření jsou zavedena vzhledem k vysoké koncentraci diváků na akci, zejména malých dětí, a s ohledem na jejich bezpečnost dochází k omezení dopravy. Tramvajové linky 1 a 2 budou jezdit bez omezení. Od 12 do 20 hodin nebude možné parkování na náměstí Republiky a v přilehlých ulicích – Prešovská, Dřevěná, Pražská a Dominikánská.

Linka číslo 20 bude ve směru od Bílé Hory vedena z Malické ulice na most Generála Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou, do Americké až k Mrakodrapu. Zastávky Otýlie Beníškové, Náměstí Republiky a Muzeum budou po dobu odklonu zrušeny a spoje linky číslo 20 budou ve směru od Bílé Hory odbavovány v zastávkách Sady Pětatřicátníků, U Práce a Mrakodrap. První spoj vedený po objízdné trase bude odjíždět z Bílé Hory v 15:25 hodin. Prvním spojem vedeným v původní trase bude ten s odjezdem z Bílé Hory v 19:10 hodin.

Linka číslo 33 bude obousměrně odkloněna z Rondelu na most Generála Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou, do Americké, na Anglické nábřeží a do Kopeckého sadů. Zastávky Rondel (směr Muzeum), Otýlie Beníškové, Náměstí Republiky a Muzeum budou po dobu odklonu zrušeny. Spoje dané linky budou cestující odbavovat obousměrně v zastávkách Rondel (zastávka ve sjezdové rampě z Rondelu ve směru do sadů Pětatřicátníků), Sady Pětatřicátníků, Mrakodrap a Muzeum. První spoje vedené po objízdné trase budou odjíždět z počátečních zastávek v 15 hodin. První spoj ve směru do centra pojede po stálé trase v 19:15 hodin z Košutky. První spoj ve směru na Košutku pojede po stálé trase v 19:25 od Muzea.

Program slavnostního rozsvícení vánočního stromu začíná na náměstí Republiky v 16 hodin, kde vystoupí Dětský pěvecký sbor Jiřičky, Consortium musicum, Divadlo Dialog, Plzeňský MLS – malý lidový soubor a Ambito Orchestr. V 17:50 hodin pronese sváteční slovo plzeňský biskup Tomáš Holub společně s primátorem města Plzně Martinem Zrzaveckým. V 18 hodin se rozsvítí vánoční strom, poté vystoupí hudební skupina Spirituál kvintet. Více o programu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …