Plzeň: Seminář na radnici představil trendy v ochraně měkkých cílů

06.12.2018 14:30

V úterý 4. prosince 2018 se konala ve Sněmovním sále plzeňské radnice Informační a vzdělávací kampaň k ochraně měkkých cílů. Uspořádal ji Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR.

Plzeň: Seminář na radnici představil trendy v ochraně měkkých cílů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Kampaň byla realizována prostřednictvím Asociace Bezpečná škola z. s. Cílem bylo seznámit účastníky s problematikou ochrany měkkých cílů a s nově připravovaným dotačním programem Ministerstva vnitra ČR na zvýšení ochrany objektů veřejné správy, škol a školských zařízení a veřejných prostranství.

Kampaň byla určena především starostům, zřizovatelům, majitelům a provozovatelům měkkých cílů, ředitelům škol a školských zařízení, organizátorům kulturních a sportovních akcí i zástupcům všech složek Integrovaného záchranného systému.

Bezpečnostní specialisté a poradci z oblasti ochrany měkkých cílů představili nejnovější přístupy a trendy k ochraně měkkých cílů. Praktické příklady nácviků připravenosti složek Integrovaného záchranného systému při mimořádné krizové situaci představili zástupci Policie ČR i Městské policie Plzeň.

Vedoucí Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně Aleš Průša zakončil kampaň poděkováním všem složkám Integrovaného záchranného systému. „Bez příkladně nastavené spolupráce Policie ČR, Městské policie Plzeň, Záchranné služby Plzeňského kraje, Hasičského záchranného sboru a nově i díky širšímu zapojení sboru dobrovolných hasičů, by nebylo prakticky možné zabezpečit veřejné kulturní či sportovní akce na tak vysoké úrovni, jako je tomu nyní. Plzeň je specifická pořádáním velkých kulturních a sportovních akcí, jmenujme třeba představení Prodané nevěsty na náměstí Republiky nebo velká sportovní utkání. Dobře nastavená spolupráce je tedy pro nás nezbytná,“ dodal Aleš Průša.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…