Plzeň: Slovany mají připravené investice pro rok 2022

23.02.2022 14:51 | Tisková zpráva

Městský obvod Plzeň 2-Slovany připravil na rok 2022 investice do nové kuchyně mateřské školy, nové discgolfové hřiště u Radbuzy nebo streetworkoutové hřiště ve Chvojkových lomech.

Plzeň: Slovany mají připravené investice pro rok 2022
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Rekonstrukce cyklostezky
Velkou investicí bude dokončení rekonstrukce cyklostezky na pravém břehu řeky Radbuzy v úseku prodloužení Liliové ulice – Malostranská. „Na realizaci se budeme podílet společně s městem Plzní, což samozřejmě velmi vítám a jsem za tuto nemalou pomoc od města rád. Nová cyklostezka bude z větší části kopírovat trasu té stávající, k úpravě trasy dojde v místě napojení na místní komunikaci u zdejší loděnice, přičemž pro pěší a cyklisty bude obnovena trasa pod tenisovými kurty v Doudlevcích,“ sdělil starosta Městského obvodu Plzeň 2-Slovany Lumír Aschenbrenner. Odhadovaná cena je 12 milionů korun, obvod přispěje částkou pět milionů korun.

Bezpečná doprava před 25. základní školou
Další plánovanou akcí je stavební úprava dopravního řešení v ulici U Školky v úseku Topolová – Chválenická před zdejší základní školou, která má zajistit bezpečné vystupování a nastupování žáků školy z a do automobilů jejich rodičů. Zlepší se tak stávající stav, kdy především ráno před zahájením výuky je zde doprava velmi intenzivní. Odhadovaná cena je 2,7 milionu korun.

Streetworkoutové hřiště ve Chvojkových lomech
V centrálním parku Slovan Chvojkovy lomy bude v roce 2022 vybudováno streetworkoutové hřiště, které je velmi žádanou venkovní tělocvičnou. „Park se dočká dílčích úprav v podobě nových piknikových setů, kde bude možno si odpočinout a najíst se u stolu. Je zde plánována také realizace chybějícího pítka pro návštěvníky parku,“ upřesnil místostarosta obvodu Jan Fluxa. Odhadovaná cena je 1,1 milionu korun.

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

Dětská hřiště obohatí nové herní prvky
Na Slovanech bude obvod i letos doplňovat dětská hřiště o nové herní prvky a nová místa. Hřiště ve vnitrobloku Barákové ulice bylo upravováno již v loňském roce, letos bude úprava dokončena instalací multifunkční sestavy. Tento rok čeká Slovany také doplnění prostoru o herní prvky ve vnitrobloku Koterovská – Blatenská. Odhadovaná cena za obě hřiště je 700 tisíc korun.

25. MŠ bude mít novou kuchyni
Městský obvod Plzeň 2-Slovany se snaží každý rok zrekonstruovat vždy alespoň jednu kuchyni v mateřské škole. Letos je plánována rekonstrukce ve 25. mateřské škole, a to v celkové částce dva miliony korun.

U Radbuzy vznikne discgolfové hřiště
Na dosud nevyužívaných pozemcích mezi Škoda sport parkem a řekou Radbuzou dlouhodobě plánuje slovanský obvod výstavbu Malostranských jezírek. „Pozemky plánujeme do doby výstavby využít pro nové discgolfové hřiště. Jde o sport, který je stále více v oblibě a má zde velkou základnu hráčů. Hra je kombinací golfu a frisbee a je vhodná pro všechny věkové skupiny,“ doplnila místostarostka Eva Trůková. Odhadovaná cena je i se studií 400 tisíc korun.

Tříděný odpad bude na jednom místě
Do oblasti nakládání s odpady směřuje stavba tzv. separačního bodu. Jde o stavební úpravu, která zajistí soustředění kontejnerů pro různé druhy separovaného odpadu na jednom místě. Odhadovaná cena je 200 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…