Plzeň: Soubor baletu potěšil diváky v Regensburgu

15.01.2020 8:38

Baletní soubor Divadla Josefa Kajetána Tyla uvedl v sobotu 11. ledna a v neděli 12. ledna v německém Regensburgu nejslavnější klasický balet Petra Iljiče Čajkovského Labutí jezero.

Plzeň: Soubor baletu potěšil diváky v Regensburgu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Obě představení byla vyprodaná, němečtí diváci přijali plzeňské nastudování baletu s nadšením a ocenili dlouhotrvajícím potleskem. Představení zhlédli také náměstkyně plzeňského primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková a ředitel DJKT Martin Otava.

Soubor vystoupil na jedné ze scén regensburgského divadla Velodrom, jež byla postavena v letech 1897–1898 jako cyklistické středisko. Dnes se objekt s téměř 600 sedadly využívá pro hudební, operetní, taneční i činoherní produkce.

Obtížnou dvojroli Odetty-Odilie ztvárnila v obou reprízách sólistka baletu Mami Hagihara, prince, který se do Odetty zamiluje a nevědomky zradí jejich lásku, tančil sólista Karel Audy. V dalších sólových úlohách se představil Gaëtan Pires, Justin Rimke, Sara Aurora Antikainen a Afroditi Vasilakopoulou.

Od roku 1993, kdy uzavřelo město Plzeň s Regensburgem partnerství, šlo o první vystoupení plzeňského divadla v takovém rozsahu na regensburgské scéně. Ředitel německého divadla Jens Neundorff Von Enzberg a obchodní ředitelka Waltraud Parisot využili návštěvy ředitele Martina Otavy a náměstkyně Elišky Bartákové k jednání o možnostech další spolupráce. Jednání budou pokračovat ještě v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…