Plzeň: Soubor baletu potěšil diváky v Regensburgu

15.01.2020 8:38

Baletní soubor Divadla Josefa Kajetána Tyla uvedl v sobotu 11. ledna a v neděli 12. ledna v německém Regensburgu nejslavnější klasický balet Petra Iljiče Čajkovského Labutí jezero.

Plzeň: Soubor baletu potěšil diváky v Regensburgu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Obě představení byla vyprodaná, němečtí diváci přijali plzeňské nastudování baletu s nadšením a ocenili dlouhotrvajícím potleskem. Představení zhlédli také náměstkyně plzeňského primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková a ředitel DJKT Martin Otava.

Soubor vystoupil na jedné ze scén regensburgského divadla Velodrom, jež byla postavena v letech 1897–1898 jako cyklistické středisko. Dnes se objekt s téměř 600 sedadly využívá pro hudební, operetní, taneční i činoherní produkce.

Obtížnou dvojroli Odetty-Odilie ztvárnila v obou reprízách sólistka baletu Mami Hagihara, prince, který se do Odetty zamiluje a nevědomky zradí jejich lásku, tančil sólista Karel Audy. V dalších sólových úlohách se představil Gaëtan Pires, Justin Rimke, Sara Aurora Antikainen a Afroditi Vasilakopoulou.

Od roku 1993, kdy uzavřelo město Plzeň s Regensburgem partnerství, šlo o první vystoupení plzeňského divadla v takovém rozsahu na regensburgské scéně. Ředitel německého divadla Jens Neundorff Von Enzberg a obchodní ředitelka Waltraud Parisot využili návštěvy ředitele Martina Otavy a náměstkyně Elišky Bartákové k jednání o možnostech další spolupráce. Jednání budou pokračovat ještě v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…