Plzeň: Stavba nové okružní křižovatky západního okruhu prodlužuje omezení v dopravě do poloviny září

02.08.2021 7:34

Od dubna 2021 je omezena doprava v ulici Karlovarská a Studentská na Košutce u stadionu Kooperativa Arena kvůli stavbě nové okružní křižovatky městského západního okruhu.

Plzeň: Stavba nové okružní křižovatky západního okruhu prodlužuje omezení v dopravě do poloviny září
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Uzavřena je vozovka i chodník v úseku od křižovatky s Kotíkovskou až ke křižovatce se Studentskou. Uzavírka měla skončit na konci července, zhotovitel stavby ovšem požádal o prodloužení termínu, ten je nyní stanoven na 19. září 2021.

Jedná se o částečnou uzavírku silnice I/20 – Studentská ulice. Uzavřen je levý jízdní pruh ve směru z centra Plzně, a to mezi okružní křižovatkou u nákupního centra a křižovatkou s místní komunikací ulice Studentská. Křižovatka s ulicí Karlovarská bude úplně uzavřena z důvodu výstavby kolektoru vodovodu.

Objížďka je stanovena ve směru do centra města po volné části vozovky silnice I/20, ve směru z centra po místní komunikaci ulic Krašovská a Úněšovská.

Výstavbou nové okružní křižovatky jsou dotčeny linky městské hromadné dopravy č. 27 a 30. Pro linku č. 27 bude nově zřízena v Sokolovské ulici (u křižovatky s Karlovarskou) zastávka Sokolovská, pro linku č. 30 zastávka Hokejová hala (směr Košutka) ve Studentské ulici bude zrušena a nově zřízena provizorní zastávka Sídliště Košutka u křižovatky ulic Úněšovská x Krašovská x Toužimská v Úněšovské ulici, pro linku č. 30 bude zastávka Sídliště Košutka ve vozovce před autobazarem v Krašovské ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…