Plzeň: Strážníci upozorňovali děti na nebezpečí zábavné pyrotechniky

01.12.2017 19:40

Nebezpečí při používání zábavní pyrotechniky, nálezu munice či znalost tísňových linek a informací, které je nutné při zavolání na ně poskytnout, byly námětem setkání dětí z kroužku Malý strážník s plzeňskými městskými policisty.

Plzeň: Strážníci upozorňovali děti na nebezpečí zábavné pyrotechniky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Uskutečnilo se ve středu 29. listopadu v sídle Městské policie Plzeň v Perlově ulici. Kroužek navštěvují děti 1. stupně základních škol i předškoláci.

„Vzhledem k blížícímu se času vánočnímu a příchodu Nového roku jsme upozornili děti na nebezpečí spojené s používáním zábavní pyrotechniky. Poučili jsme je také o zásadách bezpečnosti při zapalování svíček nebo prskavek,“ uvedla metodička prevence Městské policie Plzeň Andrea Vlčková. Děti se také dověděly, jak se zachovat například při nálezu válečné munice. Preventistka je upozornila, aby se především ničeho nedotýkaly a nález nikam neodnášely.

Andrea Vlčková děti také vyzkoušela ze znalosti tísňových linek a z toho, co všechno musí člověku na druhé straně sdělit, když na některou z nich zavolají. „Všechny dotazy děti zodpověděly správně i díky tomu, že kroužek Malý strážník vede dlouholetý zaměstnanec Městské policie Plzeň Jaroslav Frömer a Ivana Jeslínková ze Střediska volného času Radovánek. Účastníky dlouhodobě seznamují nejen s touto problematikou, ale i s  dalšími situacemi a nebezpečími, která je mohou ohrožovat,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…