Plzeň: Studovnu městské knihovny využívá stále více čtenářů

31.01.2012 11:59

Do studovny Knihovny města Plzně ve druhém patře centrální budovy chodí zájemci od roku 1992. Od té doby se počet jejích návštěvníků ztrojnásobil.

Plzeň: Studovnu městské knihovny využívá stále více čtenářů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V loňském roce služeb studovny využilo přes sedm tisíc lidí. Čtenáři zde mohou využít internetové připojení, zázemí s příruční knihovnou i přístup do nejrůznějších databází, včetně právního informačního systému, kde je možné vyhledat české právní normy. V příruční knihovně návštěvníci najdou základní odbornou literaturu ze všech vědních oborů, slovníky a encyklopedie. Studovna odebírá 90 odborných periodik.

Zaměstnanci knihovny zde navíc zpracovávají nejrůznější rešerše, vytvářejí databáze článků k významným událostem z regionu a spravují fond regionální literatury, který tvoří více než 2000 publikací. Čtenáři si tak mohou k prezenčnímu studiu zapůjčit jak beletrii plzeňských autorů, tak naučnou literaturu o městě, jeho okolí a významných osobnostech regionu. Zároveň se na pracovníky studovny může v rámci služby Ptejte se knihovny obrátit kterýkoliv uživatel internetu s jakýmkoli dotazem. „Do 48 hodin musíme na tento dotaz odpovědět. Nedávno jsme například řešili, jaká je teplota uvnitř hejna tučňáků či jak dlouho šli Marie s Josefem z Nazaretu do Betléma,“ uvádí vedoucí studovny Květoslava Franková.

Studovna je otevřena ve všední dny od 9 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 12 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…