Plzeň: Treffpunkt navštívilo pět tisíc lidí

11.02.2020 6:31

Česko-bavorská slavnost Treffpunkt: KONTAKT 2020, která se pravidelně koná v DEPO2015, opět přilákala davy lidí. Akce se uskutečnila v pátek 7. a v sobotu 8. února. Návštěvníky v pátek večer přivítal na přehlídce česko-bavorské kultury primátor města Martin Baxa. Program dvoudenních slavností zahájila bavorská kapela Django 3000.

Plzeň: Treffpunkt navštívilo pět tisíc lidí
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„V letošním roce přišlo na dvoudenní festival celkem pět tisíc návštěvníků, což je srovnatelné s návštěvností předchozích ročníků, kdy byla akce ale tří či čtyřdenní. Největší zájem byl již tradičně o vystoupení hudebních kapel v Autobusové hale a samozřejmě o bavorskou kuchyni a pivo. Festival kromě hudby nabídl představení německých filmů, výstavy, divadelní představení i program pro rodiny s dětmi, kdy si mohly vyrobit masopustní masku či se utkat v turnaji deskových her. Novinkou letos byla slam poetry, o kterou byl též velký zájem,“ vysvětlila za organizátory Treffpunktu v Plzni Mirka Reifová.

Kromě českých návštěvníků nechyběli ani ti z Bavorska. Na sobotní program vypravilo město Regensburg do Plzně autobus pro občany, přijeli také studenti z bavorské metropole, kteří zde prezentovali svoje výtvarné práce.

Česko-bavorské dny v Plzni se konají od roku 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.