Plzeň: Unikátní přehlídka Skvosty s vůní benzínu zve na velké cesty

19.07.2019 17:11

Až do neděle 21. července obsadily plzeňské DEPO2015 historické i současné vozy při výstavě Skvosty s vůní benzínu. Letošním tématem jsou velké cesty.

Plzeň: Unikátní přehlídka Skvosty s vůní benzínu zve na velké cesty
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Kromě legendárních značek a sběratelských kousků se návštěvníci na výstavě mohou setkat se zajímavými automobilovými osobnostmi. Mezi vystavenými vozy budou opravdové skvosty, z nichž některé nebyly ještě jinde vystaveny či jsou v České republice unikátem – prototyp LaFerrari, jediný Maserati MC 12 u nás, elektrický Jaguar I-Pace, který vyhrál Světové i Evropské auto roku 2019 anebo vozidlo afrického diktátora Imperial Le Baron.

Vstupenky na místě stojí 250 korun pro dospělé, 200 korun zlevněné a 600 korun rodinné vstupné. Nárok na slevu mají ve všech případech studenti, senioři a děti nad 130 cm. Menší děti a osoby s průkazkou ZTP a ZTP/P s doprovodem mohou na akci zdarma. Otevírací doba je v pátek od 14:00 do 20:00 hodin, v sobotu od 10:00 do 20:00 hodin a v neděli od 10:00 do 17:00 hodin.

K vidění je například Ferrari F150 (La Ferrari) Proto MP2, jedná se o prototyp, který dosud nebyl nikde k vidění, Ferrari 599 GTB 60F1 Ferrari 150°Italia, kterých bylo vyrobeno pouze 40 kusů na světě, Maserati MC12, jež jezdí jediné v České republice a na světě je pouze 50 kusů tohoto typu, Porsche 911 Carrera 2 Cabrio, Bentley Mulsanne Speed, Bentley Continental GT Convertible, supersporty Lamborghini Huracán, Lamborghini Aventador či Lamborgini Urus. Zájemci také uvidí Imperial Le Baron, jehož původním majitelem byl gabonský diktátor Omar Bongo, který s ním navštívil všechny francouzské prezidenty od roku 1968. Nebudou chybět ani motorky a mezi nimi například luxusní britský motocykl Brough Superior SS 100 TITANIUM. Slavný československý automobil reprezentující předválečný vrchol nabídky aerodynamických designových modelů bude zastupovat Tatra 87.

Maserati MC 12
(foto - plzen.eu)

 

Doprovodný program na cestovatelské scéně zahájí v pátek jeden z nejznámějších českých dobrodruhů současnosti Dan Přibáň, a to hned dvojím povídáním z cest a autogramiádou. V sobotu se představí dva mladí cestovatelé a rodáci z Plas Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek, kteří vloni absolvovali expedici Zikmund 100. Při ní se vypravili po stopách Hanzelky a Zikmunda a zmapovali, jak se změnila místa, která slavná dvojice dokumentovala šedesát let před nimi. Výstava vybraných fotografií spolu s původními snímky bude k vidění po celou dobu akce.

Dalším sobotním hostem je dobrodruh Tomáš Vejmola (blogger Tomík na cestách), který si v Bangkoku pořídil oblíbený taxikářský tuk-tuk a z Thajska se v něm za rok a den vrátil domů do Hranic na Moravě.

V neděli se v Dakar zóně představí úspěšný kamionový závodník Martin Macík Jr. a motorkář Jan Brabec. Martin Macík vloni ve svých 28 letech dojel na pátém místě Dakarské rallye. Dakar bivak se závodním kamionem i motorkou a speciálně upravený doprovodný kamion i osobní automobil budou k vidění po celé tři dny akce.

Letošní novinkou jsou prezentace automobilových klubů, a to republikových i regionálních. V pátek se představí Rolls-Royce & Bentley Club ČR a Automotoklub Trabant Plzeň; v sobotu Jaguar klub spolu s VCC Domažlice a Corvette Clubem, v neděli Historic Club PAMK Klatovy.

Skvosty vzdají hold také plzeňskému podniku Metalex, zabývajícímu se převážně sportovními a závodními automobily a motocykly, který slaví 50. výročí založení. Zajímavá bude i retro expozice z dob socialismu s reprezentativními vozidly východního bloku.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…