Plzeň: V Moving Station proběhne diskuze s veřejností k novému cyklogenerelu

07.02.2023 13:44 | Tisková zpráva

Důležitý strategický dokument města Plzně mohou svými připomínkami ovlivnit občané. Ve středu 8. února od 17 hodin se uskuteční v prostorách Moving Station na Jižním Předměstí veřejná prezentace s diskuzí k novému Generelu cyklistické dopravy v Plzni. Určena je všem, kteří se po Plzni pohybují na kole i na jiném prostředku individuální dopravy vlastní silou či s mírnou dopomocí elektrické energie, i těm, kteří o tom do budoucna uvažují.

Plzeň: V Moving Station proběhne diskuze s veřejností k novému cyklogenerelu
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Setkání navazuje na diskuzi o cyklodopravě v květnu 2022 a workshopy se školami realizované v březnu téhož roku. Tato setkání přinesla řadu podnětů a zapojilo se do nich přes dvě stě občanů města.

„Věřím, že spolupráce s veřejností je při přípravě strategických dokumentů města klíčová a je součástí širších demokratických procesů ve společnosti. Na kole jezdí stále více lidí a město by mělo jejich podněty vnímat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Pokud vás zajímá, jak se má rozvíjet cyklistická doprava a podmínky pro ni v Plzni, přijďte připomínkovat strategický dokument, který ovlivní dopravu v Plzni v dalších letech,“ vyzvala plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková. Návrh představí zástupci Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně. Představení Generelu cyklodopravy a veřejná diskuze se koná ve středu 8. února 2023 od 17 hodin v prostoru Moving Station, naproti nádraží Plzeň-Jižní Předměstí, Koperníkova 56, Plzeň. Pro účast na setkání není potřeba se předem registrovatBližší informace mohou zájemci získat v článku s přílohami na stránkách Správy veřejného statku města Plzně v sekci informací pro cyklisty na ZDE.

„Únorová diskuse o cyklodopravě je již sedmým veřejným projednáním, které jsme realizovali v rámci projektu Podpora participace v Plzni, jehož cílem je posilovat komunikaci mezi úřady a veřejností. Jsme rádi, že zástupci města a městských úřadů jsou ochotni na přípravě strategických dokumentů spolupracovat s občany a zpracovávat jejich podněty,“ uvedla Tereza Pelclová z Centra pro komunitní práci západní Čechy.

Setkání s veřejností se koná díky projektu Podpora participace v Plzni, který realizuje Centrum pro komunitní práci západní Čechy ve spolupráci s Johan z.ú. a městem Plzeň. Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

10:23 Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

V pátek 24. května se uskuteční letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně. Pro ty, kteří zůstanou vzh…