Plzeň: V domě U Radbuzy 8 vznikne osm bytů pro sociální bydlení

26.01.2020 9:49

Město Plzeň upraví objekt na adrese U Radbuzy 8, jenž dříve sloužil jako kanceláře a laboratoře Zdravotního ústavu se sídlem v Plzni, na osm malometrážních bytů pro sociální bydlení.

Plzeň: V domě U Radbuzy 8 vznikne osm bytů pro sociální bydlení
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Celkové náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny na 13,7 milionu korun, přičemž více jak 8 milionů bude uhrazeno z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) prostřednictvím nástroje ITI plzeňské metropolitní oblasti (ZDE). Rekonstrukce objektu bude dokončena nejpozději do konce září 2020. „Město má svou koncepci sociálního a dostupného bydlení cílící na zajištění bydlení občanům, kteří je nemohou z různých důvodů za tržních podmínek získat. Rekonstrukcí objektu U Radbuzy 8 získáme tedy další byty, které budeme moci těmto lidem nabídnout,“ uvedl David Šlouf, radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Opravovaný dům má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží, střechu se sedlovým tvarem, architektonicky zajímavě členěnou fasádu a zadní dvorek o velikosti přibližně 111 metrů čtverečných. V objektu vznikne osm bytů 1+1 o ploše od 32 do 46 metrů čtverečných. V každém patře včetně nově přistavěného podkroví budou dva byty a místnost, která bude sloužit jako prádelna a sušárna. V podzemí vzniknou sklepní kóje a dvě technické místnosti.

„Přestavba bude zahrnovat sanace zdí a zajištění stropů. Budou vybudovány nové rozvody vody a kanalizace, upravena elektroinstalace, vytápění a osazeny radiátory. Provedena bude rovněž demolice stávajících příček a kleneb a výstavba nových příček. Položeny budou nové podlahy, vyměněny okna a dveře. Celý interiér bude mít nové omítky a výmalbu, koupelny a kuchyně keramické obklady a nové zařízení,“ uvedl Jan Souček, vedoucí oddělení správy Odboru bytového magistrátu města Plzně.

Doplnil, že obnovy se dočká i fasáda domu s tím, že všechny výtvarné prvky fasády na severní straně objektu budou zachovány. „Ve vnitrobloku budou provedeny úpravy terénu, zeleně a opraven zděný plot,“ dodal Jan Souček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…