Plzeň: V hlavní roli hudba a tanec. Senioři opět bavili seniory

30.05.2023 19:26 | Tisková zpráva

Tradiční festival s názvem Senioři baví seniory se konal v sobotu 27. května už po dvanácté. Záštitu nad celodenní přehlídkou tance, zpěvu, recitace a rozličných čísel převzal Jiří Šrámek, radní města Plzně pro oblast sociálních věcí a aktivního života seniorů. Festivalu se zúčastnily dvě stovky seniorů, do Měšťanské besedy ale také dorazili návštěvníci z pražské organizace Senioři ČR.

Plzeň: V hlavní roli hudba a tanec. Senioři opět bavili seniory
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Letošní ročník dokázal, že Plzeň žije aktivně. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se zúčastnili a jsem velmi rád, že nás navštívili také kolegové z Prahy. Všichni mají můj obdiv, protože ukázali, že věk je opravdu jen číslo. Proto akce pro tuto věkovou kategorii patří právem mezi nejnavštěvovanější v Plzni,“ řekl Jiří Šrámek.

Radní doplnil, že stejně jako v předchozích letech, byl i letos program nabitý. „V průběhu dne vystoupily například Hradecké panenky se svými tanečními čísly, Dobřanské bábinky a jejich Švadlenky nebo cvičenky z TJ Sokol Skvrňany. Vystoupila Senior kapela či hudebník Milan Procházka. Přítomným také zazpíval sbor Jamáček a k tanci a poslechu zahrály Heligonky Aleše Rusňáka,“ vyjmenoval Jiří Šrámek.

Účastníci si mohli po celý den rovněž prohlédnout výrobky seniorů – quilling (výrobky z tvarovaných a stáčených proužků papíru), drátkování či pletené hračky. Festival vitality dříve narozených pořádá už od roku 2010 Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně a akce je mezi seniory velice oblíbená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…