Plzeň: Vyhánění zimy letos v komorní podobě

02.03.2021 18:35

Zástupci plzeňské zoologické zahrady společně se Sdružením IRIS vyhnali poslední únorovou neděli z plzeňské kotliny zimu. Podařilo se to i přes nepříznivou epidemickou situaci, i když oproti předcházející jedenáctileté tradici ve velmi komorní podobě. Vyhánění zimy organizátoři akce nechali natočit na videozáznam.

Plzeň: Vyhánění zimy letos v komorní podobě
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Trojice hlavních postav, končící Zima, Jaromil XII. a statkář Lüftner, absolvovala trasu tradičního průvodu ze zoologické zahrady přes Kalikovský mlýn na radnici tentokrát sama, na rozdíl od některých předcházejících let, kdy se tohoto průvodu zúčastnilo až na osm set lidí. Jako obvykle skončila Zima v přichystané rakvi před radnicí, tentokrát před očima náměstkyně primátora Elišky Bartákové.

„Jsem velice potěšena, že od vás mohu převzít tuto milou zprávu o konci zimy. Jaro je jedno z nejkrásnějších ročních období a všichni se na něj moc těšíme. Provolejme společně slávu jaru," řekla aktérům náměstkyně. Jen zalitovala, že stejně jako za Zimou nelze zaklapnout víko rakve za koronavirem.

Celý příběh byl natočen na video, takže se letošního vyhánění zimy mohou zájemci zúčastnit alespoň virtuálně. Videozáznam je k vidění na YouTube Sdružení IRIS (ZDE), na Facebooku a webu Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…