Plzeň: Výstavba bytů v Zátiší pokračuje, zájemci z řad seniorů a handicapovaných se mohou hlásit

16.06.2022 18:35 | Tisková zpráva

Do 13. července se mohou přihlašovat o byty zájemci z řad seniorů a osob se zdravotním postižením, kteří by chtěli bydlet v městských bytech, budovaných v plzeňské lokalitě Zátiší.

Plzeň: Výstavba bytů v Zátiší pokračuje, zájemci z řad seniorů a handicapovaných se mohou hlásit
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V září zde město dokončí výstavbu druhé etapy, a právě o pronájem bytů o velikosti 1+kk a 2+kk z této etapy mohou lidé žádat. Nabídka je zveřejněna na realitním portálu ZDE, případně mohou zájemci přijít i osobně do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8, a to v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin.

„Loni jsme ukončili první etapu výstavby bytových domů na Zátiší, kdy bylo vybudováno osm domů se 77 byty, z toho 11 bytů bylo vyčleněno pro seniory a osoby se zdravotním postižením a dále 10 bytů jako bezbariérových. V září dokončíme druhou etapu, a to o deseti bytových domech se 102 byty, z nichž 38 bude určených pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ přiblížil náměstek primátora David Šlouf, který za projektem stojí a na starost má oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města.

Byty jsou o velikosti 2+kk a 1+kk. Město je nabízí na realitním portálu ZDE nebo na vývěsce informací v Jagellonské ulici č. 8. „Aby se zájemce o byt mohl ucházet, musí mít vytvořenou registraci na dostupné bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, kterou provede na uvedené internetové adrese,“ přiblížila Karolína Vodičková, vedoucí Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí

První byty z druhé etapy výstavby již byly nabídnuty k přihlášení zájemců, uzávěrka přihlášek byla 6. dubna 2022 a nyní probíhá vyhodnocení a výběr nájemců. Druhá nabídka bytů v této lokalitě pro uvedenou cílovou skupinu byla zveřejněna 1. června 2022 a zájemci se budou moci na byty přihlašovat do 13. července 2022 včetně.

Pokud zájemce nemá přístup k internetu, může přijít do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8. „Tam mu pracovníci s vytvořením registrace pomohou, sdělí mu nabídku volných bytů a pomohou s přihlášením na vhodný byt. S přihlášením na byty také mohou pomoci sociální pracovníci na úřadech městských obvodů, a to podle bydliště žadatele,“ doplnil náměstek David Šlouf.

K návštěvě Kontaktního místa pro bydlení je možné se objednat i prostřednictvím úřadu bez čekání na adrese ZDE, není to ale podmínkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…