Plzeň bodovala ve Velké ceně cestovního ruchu

27.03.2024 19:06 | Tisková zpráva

Ocenění hned ve dvou kategoriích si z vyhlášení Velké ceny cestovního ruchu 2023/2024 odnesla městská organizace Plzeň – TURISMUS. S loňskou destinační kampaní Zaostři na Plzeň se umístila na třetím místě v kategorii Inovativní marketingová komunikace. Bronzovou příčku obsadila také za projekt Plzeňské hotelové noci mezi nejlepšími produkty cestovního ruchu. Do letošního ročníku Velké ceny se zapojil rekordní počet přihlášených subjektů.

Plzeň bodovala ve Velké ceně cestovního ruchu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Porota ohodnotila Zaostři na Plzeň jako kreativní kampaň se skvělými výsledky, která je vtipná a neotřelá svým neortodoxním konceptem. „Ocenění od odborné poroty si samozřejmě velice vážíme. Vedle rekordního počtu domácích turistů, kterých se v loňském roce v Plzni ubytovalo nejvíce v historii, je toto ocenění dalším potvrzením, že se naše marketingové a destinační aktivity ubírají tím správným směrem,“ řekla náměstkyně primátora pro oblast cestovního ruchu Lucie Kantorová.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41446 lidí

„S intenzivní komunikací na domácím trhu jsme začali v covidovém období ve snaze nahradit úbytek zahraničních turistů těmi domácími. O totéž však usilují všechny turistické destinace. Je tedy důležité se od komunikace ostatních míst odlišit a pokusit se ve vysoké konkurenci zaujmout nejenom zajímavou nabídkou, ale také originálním konceptem komunikace. Navíc musím přiznat, že objevit se na stupních vítězů po boku profesionálních turistických organizací, jako jsou TIC Brno a Jihočeská centrála cestovního ruchu je pro nás velký úspěch,“ doplnila Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň – TURISMUS.

Plzeň bodovala i v tradičně nejobsazenější kategorii Nejlepší turistický produkt, a to s projektem Plzeňské hotelové noci. Hodnotí se nápaditost a kreativita produktu, využití infrastruktury, propojení služeb a provozovatelů a vhodné oslovení cílové skupiny. Odborná porota složená z předních profesionálů v oboru ohodnotila Plzeňské hotelové noci jako profesionální dílo, vyzdvihla jasnou komunikaci, kýženou spolupráci partnerů v destinaci a kombinaci pobytu s dalšími službami. První cenu v této kategorii získala Hřebenovka Českým Švýcarskem, na druhém místě se umístil produkt Pohádkové Krkonoše.

Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v rámci konference Fórum cestovního ruchu, která byla součástí doprovodného programu prvního dne veletrhu Holiday World a Region World 2024. Organizace Plzeň – TURISMUS se prezentovala na veletrhu po celý uplynulý víkend v expozici Plzeňského kraje. Paralelně probíhal také veletrh ve Vídni, kde se Plzeň těšila velkému zájmu především díky Loosovým interiérům a pestré nabídce historických památek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…