Plzeň chce provozovat Měšťanskou besedu vlastní firmou

25.10.2017 6:34

Rada města Plzně schválila záměr dalšího provozování Měšťanské besedy v Plzni. Radnice chce odkoupit dvacetiprocentní podíl ve společnosti DOMINIK CENTRUM s. r. o. od Ivana Jáchima tak, aby se město Plzeň stalo jediným stoprocentním vlastníkem této společnosti. Ta bude poté i nadále zajišťovat provoz objektu a veřejnou kulturní službu, tedy program Besedy. Ročně se v Měšťanské besedě koná několik stovek kulturních produkcí, například v roce 2015 jich bylo 683, loni dokonce 800.

Plzeň chce provozovat Měšťanskou besedu vlastní firmou
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Model, kdy bude mít objekt na starost naše městská organizace, nám umožní jeho provozování formou in-house zadání, což znamená, že odpadne povinnost vypisovat tendr na provozovatele. Hlavním cílem tohoto kroku je to, aby byla zajištěna kontinuita provozování objektu i dramaturgické koncepce kulturních akcí pro veřejnost, která se těší velké a dlouhodobé spokojenosti návštěvníků Měšťanské besedy “ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa.

Město nyní nechá zajistit znalecký posudek na ocenění hodnoty společnosti DOMINIK CENTRUM s. r. o. a předloží nabídku odkupu Ivanu Jáchimovi, jenž vlastní 20 procent společnosti. Společnost DOMINIK CENTRUM s. r. o. zajišťuje na základě veřejné zakázky kulturní služby a efektivní využití prostor v objektu Měšťanské besedy od roku 2009, aktuální smlouva mezi městem Plzeň a společností je platná do roku 2018.

Měšťanská beseda je jedním z nejvýznamnějších kulturních zařízení ve vlastnictví statutárního města Plzeň, je ve vynikajícím technickém stavu a je strategicky umístěna v centrální části města. „Vzhledem k technickému stavu a aktuálnímu rozsahu lokální kulturní infrastruktury neexistuje na území města obdobný objekt s takovýmto spektrem nabídky prostor i služeb pro každodenní kulturní aktivity. V Měšťanské besedě se konají festivaly, koncerty, divadelní a filmová představení, plesy, taneční, konference, společenské a vzdělávací akce i studentské promoce a řada dalších akcí,“ uvedla Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně.

Měšťanská beseda disponuje dvanácti sály a prostory venkovní zahrady, maximální kapacita je kolem 1000 osob. Kulturní akce v Měšťanské besedě loni navštívilo přes 83 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…