Plzeň chystá nevšední FPV závody dronů, odehrají se v areálu pivovaru

28.04.2022 9:18 | Tisková zpráva

Unikátní příležitost podívat se do historických prostor, v nichž se nově vaří pivo, dostanou Plzeňané a turisté prostřednictvím FPV závodů dronů. Ty se chystají v sobotu 30. dubna, a to v sídle nového pivovaru PROUD, jenž je součástí Plzeňského Prazdroje. Do západočeské metropole přijede více než dvacítka špičkových pilotů závodních dronů z celé České republiky, na něž čeká unikátní překážková dráha. Podívanou si navíc může užít kdokoliv, závody budou totiž přenášeny online.

Plzeň chystá nevšední FPV závody dronů, odehrají se v areálu pivovaru
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Plzeň je město piva, zároveň je mezi odborníky přezdívána městem dronů, z toho vyplývá, že takováto událost je trefou do černého a jistě přinese skvělou zábavu v podobě závodních bezpilotních letounů, ale i exkurzi do prostor bývalé elektrárny, do nichž se běžně veřejnost nepodívá – i proto jsme zvolili online přenos. Našim cílem je přiblížit zajímavou formou moderní technologie veřejnosti. Připojení k internetu je dnes samozřejmostí, takže pomyslnou vstupenku drží v ruce každý, nezbývá než popřát hezkou podívanou,“ řekl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

Pivovar Proud se nachází v areálu Plzeňského Prazdroje v historické budově původní elektrocentrály z roku 1907. Výroba elektrické energie se postupem času utlumovala a v roce 1995 byla definitivně ukončena. „Krásná budova dostala nový účel v roce 2019, kdy započala její rekonstrukce a přerod v moderní experimentální pivovar. O rok později jsme zde uvařili první pivo a dnes připravujeme nejrůznější pivní speciály, experimentujeme s netradičními surovinami nebo třeba dozráváním piva v sudech po whisky. Rekonstrukce nicméně není u konce, další fáze zahrnují smělé plány na vybudování výčepu a unikátního prostoru pro pořádání kulturních akcí s kapacitou až 500 lidí. Než se tak ale stane, jsme moc rádi, že můžeme prostor využít pro jinou unikátní akci, závody dronů,“ řekl za spoluorganizátory akce ředitel pivovaru PROUD Michal Škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…