Plzeň podpoří vynikající sportovce Západočeské univerzity

04.01.2019 14:30

Město podpoří 200 tisíci korunami sportovní program Západočeské univerzity v Plzni Western Stars, jenž je vytvořen pro vynikající sportovce z řad studentů univerzity. Dotaci vysoká škola využije na pokrytí nákladů na dopravu reprezentantů na sportovní akce EUROMilano 2018 a 4. meziuniverzitní mistrovství světa v Barceloně. Přidělení dotace schválili zastupitelé.

Plzeň podpoří vynikající sportovce Západočeské univerzity
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Sportovní program a jeho reprezentanti pozitivně propagují město Plzeň i v zahraničí, a to nejen sportovními úspěchy, ale i v akademické sféře. Vzájemná spolupráce univerzity a města pomáhá vytvořit větší propojenost obou subjektů s možností přilákat do města více sportovních reprezentantů v rámci studia,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Sportovní akce EUROMilano 2018 se konala 26. až 28. dubna, Western Stars na ní vybojovali přední příčky ve futsalu mužů, futsalu žen i tenisových družstev. Na šampionátu v Barceloně, který se konal od 14. do 18. listopadu, získali zlato za futsal, plavání a tenis. Ze všech osmdesáti zúčastněných univerzit obsadila ZČU na šampionátu v celkovém hodnocení druhé místo.

Program Western Stars zahrnuje sportovní reprezentaci ZČU a sport pro studenty, zaměstnance, veřejnost i firmy. Zároveň si klade za cíl aktivně rozvíjet zdravou pohybovou aktivitu, posilovat pozitivní návyky a postoje a být podstatnou součástí vyváženého akademického programu. Logo města Plzně je vyobrazeno na reprezentačních sadách oblečení sportovců s propagací na sportovních akcích, umístěno je i na webových stránkách a na facebookovém profilu. V současné době eviduje ZČU desítky žádostí o zařazení do programu s předpokládaným počtem až 90 členů do konce roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…