Plzeň poskytne zázemí rodině z Iráku

03.04.2018 19:48

Plzeň poskytne do nájmu byt čtyřčlenné rodině uprchlíků z Iráku, otec rodiny byl členem kurdské armády a bojoval proti takzvanému Islámskému státu. Manželé se dvěma dětmi získali mezinárodní ochranu v České republice, mají zde přiznán trvalý pobyt a jsou zařazeni ve Státním integračním programu Ministerstva vnitra České republiky.

Plzeň poskytne zázemí rodině z Iráku
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Rodina v současné době přebývá v Integračním azylovém středisku v Havířově. Česká republika se jim líbí, a proto se velmi intenzivně snaží naučit českému jazyku a zvyknout si na nové prostředí. Rádi by našli místo, kde mohou v klidu pracovat a žít. Pro místo trvalého pobytu si vybrali Plzeň,“ přiblížil radní pro správu městských nemovitostí David Šlouf. Žádost o získání nájemního bytu za rodinu poslaly spolek Hejmo Plzeň a Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra České republiky. Otec rodiny, jenž bojoval proti takzvanému Islámskému státu, by se do budoucna rád živil překladatelstvím.

Radní schválili nájem bytu o velikosti 2+1 v centru města. Nájemní smlouva bude uzavřena na dobu 6 až 11 měsíců, vždy však do 30. září nebo 31. března kalendářního roku. Výše nájemného je 82,10 korun za metr čtvereční a měsíc. V nájemní smlouvě bude zakotveno ustanovení umožňující obnovení nájmu vždy na dobu šesti po sobě jdoucích kalendářních měsíců.

Město Plzeň už podobným způsobem poskytlo nájemní bydlení dvěma křesťanským uprchlickým příbuzenským rodinám z Iráku, bylo to vloni, kdy rodiny získaly do nájmu dva byty v Nerudově ulici. „Rodiny jsou zde spokojené, většina členů pracuje, či chodí do školy,“ doplnil David Šlouf. Stejně tak byl v roce 2017 usnesením radních poskytnut do nájmu byt na Klatovské třídě rodině uprchlíků z Ukrajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…