Plzeň požádala o dotaci na přístavbu a rekonstrukci hasičské zbrojnice Skvrňany

13.08.2018 15:20

Rada města Plzně schválila podání žádosti o dotaci ministerstvo vnitra – Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru na přístavbu a rekonstrukci hasičské zbrojnice Skvrňany pro rok 2019 v maximální výši 4,5 milionu korun. Dotace je žádána z programu Účelových investičních dotací pro jednotky sboru dobrovolných hasičů.

Plzeň požádala o dotaci na přístavbu a rekonstrukci hasičské zbrojnice Skvrňany
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Dlouhodobým působením jednotky SDH Skvrňany se výrazně navýšil stav mobilní a pomocné techniky a dalších věcných prostředků. Stávající prostory již nejsou dostatečné, dochází k přetěžování stavebních konstrukcí, což dále snižuje životnost budovy. Realizací dané přístavby bude vytvořeno odpovídající prostředí pro řádnou údržbu vozového a strojního parku,“ řekl primátor města Martin Zrzavecký.

„Městský obvod Plzeň 3 má v rámci plánu investic pro roky 2019 – 2021 připravenou stavební akci Přístavba a rekonstrukce hasičské zbrojnice Skvrňany s odhadovanými náklady 24,5 milionu korun. Realizace by byla rozdělena na dvě části. Náklady na první etapu, na niž jsou žádány dotační prostředky z ministerstva vnitra, jsou vyčísleny na 13,3 milionu korun. Finance by byly použity na rozšíření hasičské zbrojnice o přibližně jednu třetinu stávajícího pozemku, jež by zahrnovala přístavbu garáže, dílny a čistící místnosti,“ vysvětlil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Žádost o dotaci může dosáhnout až 50 procent nákladů akce v běžném roce, maximálně však 4,5 milionu korun. V případě získání dotace je Městský obvod Plzeň 3 připraven akci spolufinancovat nad rámec poskytnuté dotace ze svého rozpočtu ve výši 8,8 milionu korun. Žádost o finanční byla podána na konci června 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…