Plzeň připravuje tramvajovou trať na Borská pole, začne s kácením

08.03.2018 15:19

Od pátku 9. března do konce března budou vykáceny dřeviny v ulici Kaplířova, části ulice Dobřanská a v prostoru vymezeném pro plánovanou stavbu s názvem „Prodloužení tramvajové trati na Borská pole“.

Plzeň připravuje tramvajovou trať na Borská pole, začne s kácením
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

 Ke kácení je určeno 126 kusů samostatně hodnocených dřevin a 8946 metrů čtverečních souvislých porostů, u kterých se předpokládá kolize se stavbou. Do dvou let od pokácení bude v lokalitě vysazeno 241 kusů listnatých stromů a 192 kusů keřů.

Prodloužení tramvajové trati na Borská pole je jedním z aktuálních klíčových projektů města. Radnice se jím snaží vyřešit nevyhovující situaci, kdy výrazně expandující lokalitu Borská pole obsluhují pouze autobusy a jedna linka trolejbusu. Po vybudování tratě nebudou muset lidé přestupovat při cestách z centra k Západočeské univerzitě, odpadne nárazové přetížení autobusů a vytvoří se podmínky pro vybudování chybějícího záchytného parkoviště. Se stavbou, u níž jsou náklady odhadnuty na více než půl miliardy korun, by se mělo začít v létě. V lokalitě také vznikne přestupní uzel Plzeň/Kaplířova – Dobřanská, a to za necelých 64 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…