Plzeň získá nové bateriové trolejbusy Škoda

19.03.2021 12:59

Flotila trolejbusů, které mohou v Plzni díky bateriovému pohonu jezdit i mimo tradiční linky, se dočká významného rozšíření. Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation začala pracovat na nové dodávce osmi ekologických vozidel s bateriovým pohonem pro západočeskou metropoli.

Plzeň získá nové bateriové trolejbusy Škoda
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V letech 2021 a 2022 firma Plzni předá čtyři dvanáctimetrové trolejbusy typu ŠKODA 26Tr a čtyři kloubové trolejbusy typu ŠKODA 27Tr. Vozy budou dodány na základě dříve uzavřených rámcových smluv.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

„Pro dopravní podnik během letošního roku vyrobíme čtyři dvanáctimetrové vozy a dva velkokapacitní kloubové trolejbusy, další dva kloubové vozy potom budou dodány na jaře příštího roku,“ potvrdil obchodní manažer škody Electric Radek Kapr. „Nové trolejbusy mohou jezdit i mimo trolejové vedení, což dopravce využívá například při dopravní obsluze okrajových částí města, nákupních center. Řidič v takovém případě přepne na bateriový pohon a může takto ve standardním režimu ujet i několik kilometrů,“ dodal Radek Kapr.

Zájem o moderní škodovácké trolejbusy s bateriemi v poslední době roste. Vozy s tímto řešením dodala Škoda Electric například do Španělska, Itálie, Maďarska nebo Švédska.

Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností, v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…