Podpora řemesel v Třebíči funguje

05.09.2020 21:16

Snaha o podporu a rozvoj praktického vyučování v mateřských a základních školách v Třebíči nese svoje ovoce. V září loňského roku podepsalo město Třebíč a spolupracující partneři Memorandum o spolupráci, v rámci projektu Podpora řemesel v Třebíči.

Podpora řemesel v Třebíči funguje
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Díky této podpoře byl třebíčským mateřským školám v roce 2019 navýšen rozpočet o 19 tisíc, základním školám o 34 tisíc a v případě sloučených mateřských a základních škol o 45 tisíc korun.

„Za tyto peníze nakoupily mateřské školy různé stavebnice technického charakteru, dětské aku šroubováky i materiál do keramické dílny. Základní školy pořídily materiál a pomůcky pro práci žáků šestých až devátých tříd, konkrétně dřevo, barvy, ředidla, tmel, štětce, šrouby, vruty, hmoždinky, brusný papír nebo lak. Z tohoto materiálu pak žáci vyráběli ptačí budky, stojánky na tužky, modely automobilů i figurky nebo hrací kostky. Osmáci a deváťáci si v rámci pracovních činností vyzkoušeli zapojování různých světelných obvodů na pořízených elektropanelech,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

Kvůli uzavřeným školám v době nouzového stavu nemohla být uskutečněna například dovednostní soutěž v oblasti elektrotechniky a ručního obrábění kovů a dřeva, omezeny byly i exkurze škol ve firmách. V tomto školním roce školy s uskutečněním všech aktivit počítají.

Ředitelé škol hodnotí projekt velmi dobře. Oceňují rozvoj dovedností i zvýšený zájem o polytechnickou výchovu. Základní školy zajišťují distribuci brožury Vyber si své povolání mezi žáky devátých tříd. Brožura, kterou vydává každoročně město Třebíč, obsahuje komplexní informace a povědomí o pracovních možnostech na Třebíčsku a pomáhá budoucím studentům s rozhodováním.

Všem spolupracujícím firmám patří velké poděkování.

Spolupracující partneři:
Město Třebíč
Střední průmyslová škola Třebíč
Společnost Mann+Hummel (CZ), v. o. s.
Společnost Huhtamaki Česká republika, a. s.
Společnost Fraenkische CZ, s. r. o.
Společnost NUVIA, a. s.
Společnost PBS Industry, a. s.
Společnost Wera Werk, s. r. o.
Společnost ČEZ, a. s.
Společnost JOPP Automotive, s. r. o.
Společnost TTS energo, s. r. o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…