Polička: Místní poplatky v roce 2017

02.01.2017 16:44

V našem městě jsou již dlouhodobě zavedeny obecně závaznými vyhláškami tyto místní poplatky: poplatek ze psů; poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů (dále jen „poplatek za komunální odpad“); poplatek z ubytovací kapacity; poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt; poplatek za užívání veřejného prostranství; poplatek za povolení k vjezdu s motorovým vozidlem do vybraných míst a částí měst.

Polička: Místní poplatky v roce 2017
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

Poplatek ze psů je splatný 31. března 2017 a sazba poplatku je stejná jako v roce loňském.

Také u poplatku za komunální odpad zůstává stejná roční sazba 540 Kč za osobu nebo objekt bez trvalého pobytu. Splatnost tohoto poplatku je 30. června 2017. Poplatek je vybírán na základě obecně závazné vyhlášky města Poličky č. 2/2016, kterou vydalo zastupitelstvo dne 8. prosince 2016.

Složenky na úhradu poplatku za komunální odpad a poplatku ze psů budou rozesílány na přelomu měsíce února a března. Platby lze provádět bezhotovostně převodem na účet města, dále hotově nebo platební kartou v příjmové pokladně MěÚ Polička, na pobočkách České pošty, s. p. nebo na dalších místech určených k přijímání plateb složenkou. Úhrady poplatků lze uskutečnit bez složenky již v průběhu ledna a února, a to v příjmové pokladně městského úřadu, nejdříve však 4. ledna 2017.

Sazby i splatnosti ostatních místních poplatků jsou uvedeny v jednotlivých obecně závazných vyhláškách. Všechny platné obecně závazné vyhlášky města Poličky lze vyhledat na internetových stránkách  www.policka.org. Upozorňujeme na ohlašovací povinnost, která z jednotlivých obecně závazných vyhlášek vyplývá.

Platby za nájem pozemků

Nájemce městských pozemků (zahrádek) upozorňujeme, že v lednu 2017 je splatný nájem za rok 2016. Úhradu lze provést hotově nebo platební kartou v příjmové pokladně MěÚ Polička, případně bezhotovostně na účet města Poličky č. 19-1283399369/0800 pod variabilním symbolem uvedeným v nájemní smlouvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…