Polička: Oprava objektů Modřeckého rybníka jde do finále

02.11.2019 11:49

Intenzívní stavební práce probíhající na všech částech Modřeckého rybníka se blíží ke svému závěru včetně zprůjezdnění hráze rybníka a tím i silnice, vedoucí do Modřece.

Polička: Oprava objektů Modřeckého rybníka jde do finále
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

Celkové náklady jsou ve výši cca 2,5 mil. Kč, 0,5 mil. jde z rozpočtu města Poličky, 2 mil. z dotace Ministerstva zemědělství, kterou město úspěšně získalo. Stavební práce zahrnují celkovou rekonstrukci základních funkčních objektů rybníka, jako je vypouštěcí zařízení a bezpečnostní přeliv.

Nově bude navazující odtok vody plynule napojen na pokračující koryto pod hrází rybníka. Zároveň je zpevněná a opravená i hráz.

Stavební úpravy zlepší bezpečnost vodního díla i silnice vedoucí po hrázi, dojde i ke zkvalitnění protipovodňové ochrany údolí pod rybníkem. Neméně důležité je i zvýšení zadržení kapacity dešťové vody o 5 tis. kubíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…