Pouť na Sázavě v prvorepublikovém duchu

21.06.2018 19:09

V sobotu 23. 6. proběhne již 18. ročník Pouti na Sázavě, která je připravena letos ke 100. výročí republiky a ponese se proto v duchu první republiky.

Pouť na Sázavě v prvorepublikovém duchu
Foto: mestosazava.cz
Popisek: Sázava

Po zahájení ve Sboru Církve čs. husitské opata Prokopa na Sázavě se vydají poutníci do Sázavského kláštera. Při bohoslužbách pod širým nebem v severní zahradě Sázavského kláštera bude kázat patriarcha Církve československé husitské ThDr. Tomáš Butta. Poté vystoupí Melody boys s prvorepublikovými skladbami. Poté se poutníci občerství při společné agapální hostině. Následovat bude soutěž o ceny: „100 let republiky“. Rovněž děti budou moci prostřednictvím výtvarné soutěže a zážitkové hry „Republika slaví“ projít formou her a úkolů jednotlivá desetiletí našeho století. Výtvarná soutěž bude na místě vyhlášena a děti si odnesou s sebou hezké ceny a za absolvování zážitkové hry i malou sladkost.

Odpoledne bude dalším zážitkem pro děti i pro dospělé. Vystoupí Beruška Bend a divadlo ŠUS, s nimiž si děti budou moci nakonec vyrobit i dřevěné hračky! Dospělým bude hrát Slávek Klecandr a Eva Henychová a jako poslední bod programu zahraje Swingkopa, při níž se budou moci s tanečním párem skupiny ZIG ZAG, který tance předvede, všichni základy swingu i naučit! Poutníci mohou využít také komentovaných prohlídek kláštera. V nádvoří kláštera budou výrobky hendikepovaných střediska Církve československé husitské Nazaret a stánek Ekumenické akademie s Fairtrade kávou.

Vstupné bude dobrovolné a koncerty benefiční, při nichž proběhne sbírka na Dětský domov Husita a Dětský domov Sázava.

Přesný program a více informací ZDE

Pouť na Sázavě pořádá od r. 2000 Církev československá husitská ve spolupráci s NPU – Sázava a městem Sázava za podpory MK ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…