Pozemky u Libeňského plynojemu míří pod správu Prahy 8

01.04.2012 19:07

Za několik posledních let je nyní osmá městská část nejblíže k cíli, o který dlouhodobě usiluje – získat do své správy pozemky v okolí Libeňského plynojemu.

Pozemky u Libeňského plynojemu míří pod správu Prahy 8
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Ty jsou v současnosti ve vlastnictví Českých drah a.s. „Rada osmé městské části souhlasí se záměrem Magistrátu hlavního města Prahy, podle něhož by došlo ke směně několika různých pozemků mezi Hlavním městem Prahou a Českými drahami. Pro Prahu 8 by to znamenalo, že hlavní město získá pozemky, které nám následně svěří do správy,“ vysvětluje situaci starosta MČ Praha 8 Jiří Janků.

Pozemky, které leží mezi Libeňským plynojemem a Sokolovskou ulicí, jsou neudržované, hromadí se zde odpad, navíc jsou útočištěm pro bezdomovce a toxikomany. „Jsou ostudou Prahy 8,“ uvádí zástupce starosty MČ Praha 8 Ondřej Gros, který má ve své kompetenci majetek. „Již několik let se snažíme dosáhnout toho, aby na nás pozemky byly převedeny. Chceme je upravit, udělat zde park, odpočinkovou část. Navržený postup pro nás konečně znamená rozumné a reálné řešení,“ dodává místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha8.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…