Poznej Příbram patří mezi top 10 instagramových účtů

08.04.2021 9:15

Město Příbram získalo sedmé místo v soutěži Zlatý lajk zaměřené na sociální sítě.

Poznej Příbram patří mezi top 10 instagramových účtů
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Profil @poznejpribram patří mezi top 10 instagramů velkých měst. Spolek Kvalikom pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj hodnotil v soutěži Zlatý lajk kvalitu instagramových účtů českých měst s více než 10 tisíc obyvateli. Nejlepší instagramový účet ve stejné kategorii má Kadaň, druhá je Praha, třetí Olomouc.

Anketa

Uspěl Jan Blatný ve funkci ministra?

26%
74%
hlasovalo: 3578 lidí

„Velmi originální projekt @poznejpribram se vymyká běžným instagramovým účtům měst a obcí. Vytvořil zcela nový koncept poznávání města prostřednictvím sociální sítě. Profil Poznej Příbram je opravdu velmi originální, kvalitně zpracovaný a mimořádně edukativní,“ uvádí odborná porota ve svém hodnocení.

Příbram na svých sociálních sítích směrem k turistům komunikuje od roku 2017. Místo toho, aby vystupovalo jako infocentrum městského úřadu, začalo budovat značku „Poznej Příbram“. V Příbrami se narodila nebo působila řada zajímavých osobností – na některé se zapomnělo, některé nemá veřejnost spojené s Příbramí. Město Příbram se rozhodlo vzbudit patriotismus ve svých obyvatelích a zvědavost v turistech a vydalo se po stopách těchto osobností.

„Chceme vytvářet pozitivní obraz města a jeho okolí, ale také přilákat do Příbrami nové turisty. Pravidelná měsíční témata se v minulosti věnovala například příbramským domům, loni jsme zase přinášeli sousedské příběhy zajímavých lidí, kteří žijí mezi námi,“ řekla Zuzana Kučerová, vedoucí Odboru kancelář města. „Rozhodli jsme se hrdě přihlásit k historickým osobnostem a zároveň Příbramanům ukázat, že mají být na koho pyšní. Zároveň jsme se chtěli odlišit od komunikace jiných měst a nestavět obsahovou strategii na atraktivních fotkách městské architektury a krajiny,“ uvedl Václav Bešťák, autor projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…