Prachatice: NZDM KLUB I.P. představil zrenovované prostory veřejnosti

18.10.2018 16:05

NZDM Klub I.P. (zřizovaný organizací Portus Prachatice, o.p.s.) prošel během letních měsíců rozsáhlou renovací a modernizací.

Prachatice: NZDM KLUB I.P. představil zrenovované prostory veřejnosti
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Díky finanční podpoře Evropské unie - Integrovaného regionálního operačního programu IROP a ČSOB – získalo zařízení nové sportovní a herní náčiní, nový nábytek a podlahové krytiny, herní komponenty, kancelářské vybavení apod.

„Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub I.P. je registrovanou sociální službou, která, kromě volnočasových a preventivních aktivit, nabízí také poradenství, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, výchovné a vzdělávací aktivity, preventivní programy apod.,“ popsala činnost Klubu I.P. jeho realizátorka Hana Bártová, DiS.

Slavnostní představení renovovaného Klubu veřejnosti proběhlo v rámci Týdne sociálních služeb dne 10. října 2018.

V rámci dne otevřených dveří se návštěvníci dozvěděli základní informace o činnostech a poslání NZDM Klubu I.P. Pracovníci Klubu po celý den odpovídali na dotazy zájemců, diskutovali na téma smysluplnosti nízkoprahové sociální služby pro děti a mladé lidi na Prachaticku a popisovali své dojmy z modernějších prostorů Klubu.

Celá akce vyvrcholila v 17 hodin. Slavnostního přestřižení pásky se chopil ředitel Portusu Prachatice Ing. Petr Šmíd, DiS. a realizátorka a sociální pracovnice NZDM Klubu I.P. Hana Bártová, DiS.

Jak sdělila realizátorka zařízení: „Cílem bylo přiblížit náš Klub standardům, ve kterých žijí a vyrůstají dnešní děti a mladí lidé. Uvědomujeme si, že kvalitní sociální služba nestojí na materiálních věcech, ale myslíme si, že i nízkoprahový klub může odpovídat dnešní době. Děkujeme všem, díky kterým se nám podařilo vybudovat nízkoprahový klub 21. století.“

Klub je i nadále otevřen 5 dní v týdnu, převážně v odpoledních hodinách. Zájemci o spolupráci mohou kontaktovat realizátorku zařízení na emailu klubip@portusprachatice.cz či osobně na adrese Velké náměstí 14, Prachatice, 2. patro.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…